23948sdkhjf

Serneke i ny kostym

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Serneke går ifrån sin tidigare indelning i affärsområden för att i stället organisera verksamheten med utgångspunkt från fem geografiska regioner. Samtidigt samlas all kärnverksamhet i bolaget Serneke Sverige som kommer att ledas av Anders Arfvén som rekryterats från Veidekke.

Efter några år med snabb tillväxt väljer nu Serneke att strukturera om hela organisationen, inklusive företagsledningen. Hittills har verksamheten utgått från affärsområden, men under 2019 har en helt ny struktur baserad på lokal närvaro vuxit fram.

Något av ledord för förändringsarbetet har varit entreprenörskap, engagemang och närhet till de lokala affärerna. Sedan årsskiftet organiserar koncernen sin kärnverksamhet i fem regioner: Syd, Väst, Öst, Mitt och Norr, vilket i princip ökat fokus på affärer med stark lokal förankring. Den nya affärsmodellen säkras genom att regionerna tilldelats fullt ansvar och befogenheter att driva hela erbjudandet till kunderna oavsett om det rör sig om bygg-, anläggnings- eller projektutvecklingsverksamhet.

– Med vår nya organisation vill vi ge bättre förutsättningar för entreprenörskap och affärsskapande med hela vårt erbjudande. Vi tror på våra medarbetare och vill inte bli ett trögt och toppstyrt storbolag, säger företagets vd och koncernchef Ola Serneke.

Han räknar med att nyordningen både ska öka engagemanget bland medarbetarna och bidra till förstärkta relationer med kunderna.

– Vilket kommer att leda till ökad konkurrenskraft och förbättrad lönsamhet, säger Ola Serneke.

All kärnverksamhet samlas nu i bolaget Serneke Sverige som från och med 1 juli kommer att ledas av Anders Arfvén, som får det nationella huvudansvaret för samtliga fem regioner. Han kommer närmast från Veidekke och rollen som affärsområdeschef för byggverksamheten. Med sig i bagaget har han också ett flertal chefsroller i Peab, bland annat som divisionschef och som dotterbolagschef för Kungsfiskaren.

Innan tillträdet har han ytterligare närmare ett halvår på sig att förbereda sig för ett bolag som är i full färd med att anpassa sig till en helt ny organisation.

– Våra kunder och medarbetare arbetar lokalt, då blir de fem regionerna som nu genomförs en tydlig väg för att ta Serneke vidare framåt, säger Anders Arfvén.

Dessutom öppnar organisationsförändringen dörrarna till ett helt nytt förhållningssätt, även för koncernledningen där Anders Arfvén också kommer att ingå.

I och med rekryteringen av Anders Arfvén och vår nya organisationsstruktur kan vi koncentrera arbetet i koncernledningen ännu mer till det strategiskt, långsiktiga arbetet och vår fortsatta expansion, säger Ola Serneke.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bara elva ”Bra val” när Folksam granskade hantverkarbilar

Bara elva av 41 modeller lever upp till de krav som gäller för benämningen ”Bra val”, när Folksam nu för första gången gjort en genomgång av säkerheten i transportbilar under 3,5 ton – även kallade hantverkarbilar.

Rekord i varsel

Nytt hopp för bussföretagen

Finansutskottet föreslår nya regler som bland annat innebär att bussföretag som kör upphandlad kollektivtrafik också kan få stöd – och de nya reglerna kan införas rekordsnabbt.

Aarsleff rekryterar för tillväxt

Upptäck misstänkt sjuka i entrén

Konkurserna skenar

Nyhetsbrev

Regeringen lägger krokben för småföretagen

– Företagen sätter värde på sänkta arbetsgivaravgifter, men i övrigt finns en skepsis mot regeringens krispaket som innehåller en rad brister, säger Sanna Arnfjorden Wadström, VD i Svensk Industriförening Sinf.

Från noll till 120 på 30 år

I dag är Torbjörn Sundh Entreprenad ett av Umeås större entreprenadföretag, men resan började i motvind. –  Nog fick man bita på blånaglarna ibland.

Respiratorer nästa för JCB

JCB står klar att öppna tillverkningen på nytt i hyttfabriken i Uttoxeter, men inte för den normala produktionen, utan nu handlar det om skalen till respiratorer som behövs i campen mot Covid-19.

Exklusiv backstage-look på ny förpackning

Peab bygger för äldre

Byggföretag hittar till campingstugor

Till skillnad från många andra inom rese- och hotellbranschen har campingkedjan First Camp inte påverkats negativt av covid-19. Företaget konstaterar i stället att bland annat byggföretag i olika delar av landet väljer företagets lösningar i stället för hotell.

NCC bygger i Västerås

Miljardsatsning på fossilfri gruvdrift

Cirka 1,1 miljarder kronor satsas i ett projekt som ska utveckla och demonstrera en koldioxidfri, digitaliserad och autonom koldioxidfri gruvbrytning. Energimyndigheten svarar för 207 miljoner kronor, medan deltagande företag står för resten.

Flyttar till november

Krävde 17 miljarder av Sverige - Får noll

Succé för kompaktmaskiner över disk

Kompaktmaskiner ”över disk” har utvecklats till en succé för Swecon. I dag är, enligt företaget, 80 procent av de sålda kompaktmaskinerna färdigutrustade lagermaskiner.

Riskfylld rivning när höglagret halveras

Rivarna får ta hjälp av mobilkranar när ett halvt höglager ska ner i Sundbyberg. – Det blir ett mycket kritiskt moment, säger Fredrik Rylander.

Peabs jätteaffär klar

Koncernen utökas med 200 täkter, 63 asfaltverk och 1 700 medarbetare .

UPPDATERAD: Kan ditt plastföretag bistå i kampen mot Covid-19?

IAC och Plastal inför korttidspermittering

Entreprenad Live följer plan

Enligt planerna ska Entreprenad Live arrangeras på Säve depå i Göteborg 3-5 september, och förhoppningarna om att evenemanget ska kunna köras som det är tänkt är stora.

Förpackningsleverantör stöttar sina kunder

Många restauranger har det extremt tufft just nu. Flera leverantörer försöker att hjälpa till. Så bland annat förpackningsleverantören Tingstad.

Snabb snackis från Rototilt

Plastmaskinföretagen i Italien får grönt ljus

De tar över Skrombergaverken – efter 116 år

Klart med ny vd för Alimak

Coronakrisen: DackeBuss läggs ner

Sommarnöje i de gamla maskinernas tecken

Svevia tar sig an Karlstadsbro

Trejon växlar upp

1

Paradiset i konkurs

Nordbygg har fått nytt datum

Gekås korttidspermitterar över 1 400 anställda

7 000 varslade räcker inte

Stor affär för Beijers

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094