23948sdkhjf

Serneke i ny kostym

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Serneke går ifrån sin tidigare indelning i affärsområden för att i stället organisera verksamheten med utgångspunkt från fem geografiska regioner. Samtidigt samlas all kärnverksamhet i bolaget Serneke Sverige som kommer att ledas av Anders Arfvén som rekryterats från Veidekke.

Efter några år med snabb tillväxt väljer nu Serneke att strukturera om hela organisationen, inklusive företagsledningen. Hittills har verksamheten utgått från affärsområden, men under 2019 har en helt ny struktur baserad på lokal närvaro vuxit fram.

Något av ledord för förändringsarbetet har varit entreprenörskap, engagemang och närhet till de lokala affärerna. Sedan årsskiftet organiserar koncernen sin kärnverksamhet i fem regioner: Syd, Väst, Öst, Mitt och Norr, vilket i princip ökat fokus på affärer med stark lokal förankring. Den nya affärsmodellen säkras genom att regionerna tilldelats fullt ansvar och befogenheter att driva hela erbjudandet till kunderna oavsett om det rör sig om bygg-, anläggnings- eller projektutvecklingsverksamhet.

– Med vår nya organisation vill vi ge bättre förutsättningar för entreprenörskap och affärsskapande med hela vårt erbjudande. Vi tror på våra medarbetare och vill inte bli ett trögt och toppstyrt storbolag, säger företagets vd och koncernchef Ola Serneke.

Han räknar med att nyordningen både ska öka engagemanget bland medarbetarna och bidra till förstärkta relationer med kunderna.

– Vilket kommer att leda till ökad konkurrenskraft och förbättrad lönsamhet, säger Ola Serneke.

All kärnverksamhet samlas nu i bolaget Serneke Sverige som från och med 1 juli kommer att ledas av Anders Arfvén, som får det nationella huvudansvaret för samtliga fem regioner. Han kommer närmast från Veidekke och rollen som affärsområdeschef för byggverksamheten. Med sig i bagaget har han också ett flertal chefsroller i Peab, bland annat som divisionschef och som dotterbolagschef för Kungsfiskaren.

Innan tillträdet har han ytterligare närmare ett halvår på sig att förbereda sig för ett bolag som är i full färd med att anpassa sig till en helt ny organisation.

– Våra kunder och medarbetare arbetar lokalt, då blir de fem regionerna som nu genomförs en tydlig väg för att ta Serneke vidare framåt, säger Anders Arfvén.

Dessutom öppnar organisationsförändringen dörrarna till ett helt nytt förhållningssätt, även för koncernledningen där Anders Arfvén också kommer att ingå.

I och med rekryteringen av Anders Arfvén och vår nya organisationsstruktur kan vi koncentrera arbetet i koncernledningen ännu mer till det strategiskt, långsiktiga arbetet och vår fortsatta expansion, säger Ola Serneke.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Båttillverkaren Micore gasar

Upphandlingsmiss kan stå kommun dyrt

Upphandlingen av en tillbyggnad till ett reningsverk kan bli dyrbar för Kristianstads kommun som, enligt Konkurrensverket, tecknade avtal med entreprenören utan att konkurrensutsätta uppdraget.

A world-class research village

”Vi tog upp det eftersom det finns en efterfrågan”

Tetra Pak lanserar marknadsplats för Food & Beverage producenter

Siljums plogar röjer på Arlanda

Redan i fjol köpte Swedavia ett par av Siljums jätteplogar och nu ska fyra till levereras

Nyhetsbrev

Klimatneutral läggning av kantsten

Platsgjuten kantsten har visat sig vara både ekonomiskt och tidsmässigt gynnsam för NCC i Danmark. Nu kommer dessutom signaler från Danmarks Tekniske Universitet om att metoden har stora miljömässiga fördelar.

Folkhälsa får eget radioprogram

Nytt CPET-tråg genomskinligt

Kanonaden grundar för vindkraft

Kanonaden Entreprenad har fått Stena Renewables uppdrag att projektera och med start i vår bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo som beskrivs som störst i sitt slag i södra Sverige.

När papper blir till jord

I Nordmaling pågår just nu ett pilotprojekt där målet är att tidigare outnyttjade restprodukter från pappersindustrin ska kunna användas vid framställning av jord.

Uppgraderad frontsop från Drivex

Storrunda för Elypta – tar in 64 miljoner

Diagnostikbolaget Elypta tar in drygt 64 miljoner kronor i en såddfinansieringsrunda ledd av Industrifonden och Sciety.

Två ställningsbyggare blir en

NCC slår ihop dotterbolagen Bergnäset Ställningsmontage och Ställningsmontage och Industritjänst för att stärka sin marknadsposition inom ställningsbyggande. Det nybildade bolaget Bergnäset är främst verksamt från Södermanland och uppåt.

Stålindustrin går samman för varmare framtid

Dynapac utökar i Blekinge

Mittuniversitetet drar igång 3d-printutbildning

Astra satsar en miljard dollar på minskade utsläpp

Världens första Svanenmärkta dryckeskartong

Så här ska Kina fasa ut plasten

Rekord på spåren

Ny IVA-rapport: Så kan plast bli cirkulärt och resurssmart

Kraftigt ökad auktionsförsäljning

Mer än 47 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare på Klaraviks auktionsplattform på nätet under 2019. Sammantaget innebar det en försäljning kring 1,5 miljarder kronor, nästan 60 procent mer än 2018.

Globalt prepress nätverk växer

Peab bygger hotell i Örebro

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Nässpray mot depression godkänd

Berlin-tågen tokökar

Förkylningsspray lanseras i Hongkong

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Punktligast på spåren – igen

Rekordfå dog i vägtrafiken 2019

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094