23948sdkhjf

Byggare vill lyfta med certifiering

Erlandsson Bygg har ansökt om certifiering av samverkansentreprenader. – Vi genomför certifieringen för att visa att vi internt säkerställer kvaliteten i våra samverkansentreprenader, säger vd och koncernchef Jennie Sahlsten

Våra kunder ska veta att de samverkar med en partner som har ordning och reda och en organisation som kan genomföra samverkansentreprenader med hög kvalitet, säger Erlandsson Byggs vd och koncernchef Jennie Sahlsten, som därför ansöker om ISO-certifiering för samverkansentreprenader.

SS-ISO 44001:2017 är en standard som utvecklats i Storbritannien, men som grundas på erfarenheter från en mängd länder, bland annat Sverige. Enkelt uttryck rör det sig om ett ledningssystem för affärsrelationer. Det bygger på en modell i åtta steg som ska fungera som ett hjälpmedel för hur organisationer förbereder, etablerar och tillvaratar värdet av samverkan i sina affärsrelationer.

Standarden ska vara ett verktyg som säkerställer kvaliteten på entreprenader som drivs i form av partnering – även kallade entreprenader med utökad samverkan – en modell som blir allt vanligare vid komplexa och svårkalkylerade projekt.

Vi genomför redan i dag flera samverkansentreprenader med hög kvalitet och detta är ytterligare ett steg för att säkerställa ett liknande arbetssätt i alla våra regioner över Sverige. Kunderna ska veta att oavsett var i Sverige man arbetar med Erlandsson så kommer vi att leverera det vi lovar i våra samverkansentreprenader, säger Jennie Sahlsten.

Ledningssystemet ger ett ramverk som visar hur företag och organisationer ska strukturera arbetet, men visar också hur man upprättar processer och hjälpmedel för att kunna samverka på ett optimalt sätt för ömsesidig nytta.

Med ledningssystemet får organisationen ett verktyg att systematiskt förbereda sig för att kunna genomföra framgångsrika affärsrelationer i samverkan. Ledningssystemet är ett hjälpmedel att identifiera vilka projekt som är lämpliga att genomföra med partneringmodellen och med vilka partners.

Enligt företaget är det första gången ett bolag i Sverige ansöker om certifiering för samverkansentreprenader. Några uttalade fördelar med certifieringen som gör att företaget ändå gör den här satsningen är att de interna processerna säkerställs samtidigt som arbetssätt och de interna mål som satts upp för samverkansentreprenader tydliggörs.

Ett av våra mål är att vi ska arbeta i ren partnering. Fördelarna med en ren partnering är många, vi skapar projekt utifrån en gemensam värderingskultur utifrån värderingar som ärlighet, tillit och öppenhet hos såväl bolagen som hos individerna. En ren partnering gör att projektets alla parter gynnas ekonomiskt genom att icke värdeskapande aktiviteter i största mån elimineras. Men fördelarna med partnering tar inte slut med godkänd slutbesiktning, de stora fördelarna märks till största delen när projektet är avslutat och förvaltningen tar över och driver partneringandan vidare, säger Jennie Sahlsten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

3.356