23948sdkhjf

SCA

SCA avvecklar verksamhet - 800 anställda berörs

Vi följer upp - Så går det för miljardinvesteringarna i coronatider

Runt om i landet pågår miljardinvesteringar i stora industriprojekt. Vi har kollat hur läget ser ut nu i coronatider för några av dessa.

300 miljarder på 20 år – investeringarna haglar

SCAs dotterbolag får böta 140 miljoner

Plus

Exklusiv intervju: Killen som har koll på miljarderna

Vi har tidigare skrivit om 7,5 miljarders projektet där SCA investerar i bland annat en ny pappersmaskin vid bruket i Obbola. Nu har vi gjort en intervju med projektdirektör Per Strand för att få veta hur man genomför ett projekt av den här omfattningen.

Kajs bereder väg för jätteprojektet

Kaj Johanssons Åkeri har ögonen på skaft i Obbola – företaget är först ut i mångmiljardprojektet som kommer att pågå i fem år. – Vi måste vara väldigt flexibla.

De får bygga för SCA:s miljardinvestering

SCA investerar 7,5 miljarder kronor för att öka produktionen vid pappersbruket i Obbola. Peab utför de huvudsakliga byggjobben för ungefär 700 miljoner kronor.

Investerar 7,5 miljarder - UPPDATERAD

En av Sveriges största industriinvesteringar. Största maskinen i världen.

Plus

Från hemlighetsmakeri till storsatsningar

För pappers- och massabruken blir det viktigare att inte bara leverera papper eller massa utan att även ta hand om restprodukter för att tillverka biodrivmedel eller andra kemiska produkter. Process Nordic har sammanställt ett axplock av de satsningar som finns inom branschen eller hos företag som har kopplingar till branschen. En del företag berättar gärna, andra är mer hemlighetsfulla.

Dags för Underhållstekniskt Forum

Den 14 mars arrangerar Riksorganisationen Svenskt Underhåll åter ett seminarium om underhållsteknik.

Plus

SCA:s vd har ständig blick på nya satsningar

Att ha hela värdekedjan i samma bolag är en av SCA:s styrkor och som också gett stor framgång. Framgång som används för investeringar.

Innovation på G i pappersprocessen

Drygt 300 på Ytskyddskonferensen

Klockan 9 på onsdagsmorgonen började Ytskyddskonferensen i Göteborg. Över 300 deltagare kommer under två dagars tid att kunna välja bland 65 föreläsningar.

Sänd till en kollega

0.047