23948sdkhjf

Sinf redovisade dämpade siffror

-Prognosen för Q4 2022 är ovanligt dyster, även om möjligheter finns, sa Sanna Arnfjorden Wadström, vd för Sinf, när hon under Elmia Subcontractors första dag presenterade Underleverantörsbarometern för Q4 2022.

Våra svenska underleverantörer har starkt påverkats av de kriser som följt efter pandemin. Rysslands krig mot Ukraina, elprisutmaningen, inflation, ökade räntor, materialbrist och fortsatta leveransförseningar, för att bara nämna några.

I arbetsgivarorganisationen Sinf barometer svarade 39 procent av medlemsföretagen att de ökat sin omsättning under Q3 jämfört med Q2.

- Det är positivt, samtidigt som det är bekymmersamt då procentsiffran är 11 procent lägre jämfört med när samma fråga ställdes under förra mätningen. Då uppgav 50 procent av de svarande att de ökat sin omsättning, sa Wadström.

24 procent av de svarande uppger att de ökat sin lönsamhet under perioden, att jämföra med 27 procent under samma period i fjol. 37 procent anser att de minskat sin lönsamhet.

- Det är betydligt mer dämpade siffror än på mycket, mycket länge, sa Sanna Arnfjorden Wadström.

Gällande företagens förväntningar på budget för 2023 svarar 33 procent att de tror att den kommer att öka, att jämföra med förra mätningen då 74 procent svarade detsamma. 41 procent förväntar sig en minskning, att jämföra med 8 procent vid förra mätningen.

Mer än hälften av respondanterna, hela 63 procent, tror att lågkonjunkturen kommer hålla i mer än 12 månader. Möjligen är det på grund av detta som hela 18 procent av de svarande uppger att de planerar att minska sin personalstyrka under året som följer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kraften som inget material rår på ska bemästras
Vi har fångat åsikter om Kaunis Irons dom
Nynas erhåller två ISCC+-certifikat
Exklusiv intervju - Vd:n för skogsindustrierna vet hur branschen mår
Möte kring internationellt plastavtal inlett
El ur trä – forskarnas väg i kristider
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Food Supply SE
Framtidens Bygg
Entreprenad
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Habit
Verkstäderna
Motor-Magasinet
NTT Woodnet
Process Nordic
Rent
RT-Forum
MedTech Magazine
Kemivärlden Biotech
Life Science Sweden
RS & FastFood
Skydd & Säkerhet
Plastforum SE
Recycling
Packnet
UochD
Transportnet

Sänd till en kollega

0.13