23948sdkhjf

Nolato starkt påverkat av nya regulatoriska krav

Koncernen bedömer att affärsområde Integrated Solutions kommer att tappa närmare en halv miljard kronor i omsättning till följd av myndighetskravet.

Kinesiska myndigheter har infört nya regulatoriska krav gällande bland annat tillverkning av produkter inom området Vaporiser Heating Products (VHP) i landet från oktober 2022.  

Nolato tillverkar komponenter till e-cigaretter i Kina sedan flera år tillbaka, men har likt flera andra bolag inte erhållit något nytt tillstånd. Företaget har därför inte tillverkat några VHP-produkter i Kina under oktober månad.

Tillståndsprövningen har enligt Nolato pågått sedan våren 2022, men ännu har inget godkännande medgivits från den kinesiska myndigheten.  

- Vi har sedan i våras haft information om att en ny form av tillståndsprövning varit aktuell avseende VHP-produkter och därmed inlämnat efterfrågade uppgifter. Vid det senaste månadsskiftet tog vi del av beskedet att Nolato var ett av de bolag som initialt inte erhållit denna licens, och har sedan dess arbetat i nära relation med kinesiska myndigheter med dels att förstå varför, och dels med alternativa lösningar. Vår samlade bedömning är nu att vi kommit till ett läge där fjärde kvartalets omsättning och resultat kommer att påverkas negativt då vi ej längre kan kompensera oktobers produktionsbortfall under innevarande kvartal, uppger Christer Wahlquist, vd och koncernchef Nolato, i ett pressmeddelande. 

För Q2 2022 hade affärsområdet en omsättning på 1,019 miljarder kronor och en vinstmarginal på 10,7 procent. Nolato bedömer att den totala omsättningen för affärsområdet under Q4 2022, kommer att uppgå till i storleksordningen en halv miljard kronor. 
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079