23948sdkhjf

En helt klimatneutral bil

Svenska elbilsföretaget Polestar har ingått samarbete med ett flertal nya partners till sitt 0-projekt som syftar till att skapa en helt klimatneutral bil.  

Sekab är ett av företagen som kommer arbeta tillsammans med Polestar, för att hitta alla möjligheter och användningsområden där gröna kemikalier kan passa för fordonet. Hexpol TPE i Åmål, är ett annat som kommer att stödja projektet med sin kunskap och kapacitet inom termoplastiska elaster och mjuka polymerkompound. Inklusive forskning om att främja möjligheter med biobaserat och återvunnet innehåll. 

Projekt Polestar 0 startade 2021 med målet att producera en helt klimatneutral bil genom att eliminera alla utsläpp från råvaruutvinning, materialtillverkning, produkttillverkning och livslängd. Bilen ska finnas i produktion 2030. 

Projektet ska arbeta med att identifiera och eliminera alla utsläpp av växthusgaser från utvinning av råvaror till när bilen levereras till kund, samt hanteringen vid uttjänt livslängd.  

I ett uttalande säger Thomas Nilsson, vd för Hexpol TPE, att projektet ligger i linje med materialföretagets arbete för att möjliggöra en systemomvandling i polymerindustrin.  

- För att åstadkomma en verklig förändring måste vi samarbeta i en aldrig tidigare skådad omfattning. Vi har redan påbörjat arbetet och är spända på att se vart vi tar vägen, säger Thomas Nilsson. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078