23948sdkhjf

SSAB-företag investerar i svensk PIR-produktion

Finska Ruukki Construction, som är en del av SSAB-koncernen, ska börja tillverka sandwichpaneler av polyisocyanurat i Borlänge.

Produktionslinjen, i vilken företaget ska producera sandwichpaneler i PIR (polyisocyanurat) och som är en kusin till styvt polyuretanskum, blir den första i Skandinavien som skräddarsys för kunders behov. 

Investeringen uppges vara 15 miljoner euro, motsvarande cirka 166 MSEK. Projektet kommer att påbörjas under Q3 2022. Produktionen är beräknad att ta fart under Q3 2024 

Produktionslinjen, vilken ska byggas i Borlänge ska stärka Ruukkis förmåga att tillgodose kunder lokalt i Norden genom att förse dem med en väl anpassad produktportfölj. Förändringen kommer också att stötta Ruukkis hållbarhetsstrategi genom att föra produktionen närmare kunderna. Kortare transporter kommer att förbättra produkternas konkurrenskraft och samtidigt minska koldioxidutsläppen, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Alla Ruukkis PIR-sandwichpaneler tillverkas för närvarande i Oborniki i Polen. 

Ruukkis utbud av sandwichpaneler med kärna av antingen PIR (polyisocyanurat) eller mineralull används i ytter- och innerväggar och tak på lager, logistikcentra, produktionsanläggningar, kontor och handelsanläggningar. Sandwichpaneler av PIR är särskilt väl lämpade för kylförvaring, livsmedels- och logistikhallar och lager.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142