23948sdkhjf

SSAB

Vi följer upp - Så går det för miljardinvesteringarna i coronatider

Runt om i landet pågår miljardinvesteringar i stora industriprojekt. Vi har kollat hur läget ser ut nu i coronatider för några av dessa.

Stålkoncernen anställer 1000

Ståltillverkaren förlorar 250 miljoner

Fyra slåss om svenskt stålpris

Starkare, lättare och mer hållbar är den gemensamma framtiden för de fyra finalisterna i årets Swedish Steel Prize. En lätt, modulär grävmaskinsskopa slåss om segern med en matningsmodul för ökad sojaskörd, ett plåttak som producerar solel och en banbrytande tillverkningsprocess för 3D-formade rör.

Plus

Hos SSAB måste alla skriva under

Majoriteten av SSABs medarbetare har sedan förra vintern arbetat sig igenom och skrivit under företagets säkerhetsåtagande.

De kan gå hem – med lön

Åska stängde SSAB

Klimatanpassat betongrecept

Genom att använda granulerad masugnsslagg från SSAB:s fabrik i Oxelösund i stället för cement vid betongproduktion räknar Peab med att minska den årliga koldioxidbelastningen med 50 000 ton.

Virtuell verklighet för att främja arbetssäkerheten

Vid SSABs stålverk i Brahestad i Finland testar man Virtual Reality, VR, för att förbättra säkerheten i underhållsarbetet.

Världens mest cirkulära material

AI in i stålindustrin

I ett gemensamt projekt slås nu all tillgänglig data ihop kring stålets tillverkningsprocesser. Tanken är att ståltillverkningen ska bli mer effektiv och hållbar.

Sänd till en kollega

0.064