23948sdkhjf

Klaras trägrund satsar - ny fabrik, ny vd och ägare

Klara Byggsystem växlar upp deras prefabricerade trägrund med ny produktion, ny delägare och ny vd för att möta efterfrågan.

Som ett led i sin fokusering på industriellt byggande bygger NP Nilsson en ny produktionsanläggning på cirka 2000 kvadratmeter och har tecknat ett produktionsavtal med Klara Byggsystem. Anläggningen kommer att möjliggöra en mer effektiv tillverkningsprocess av Klaragrunden och en ökning av den totala kapaciteten.

Fullt utbyggd kommer den nya anläggningen utöka vår kapacitet med 80 000 - 100 000 kvadratmeter grund per år. Utöver det är NP Nilssons erfarenhet och kunskap inom prefabricerade byggelement mycket värdefullnär vi nu fortsätter effektivisera alla delar av vår produktion, säger Johan Persson, Produktionsansvarig på Klara Byggsystem

Som ett led i sin satsning på industriellt byggande bygger NP Nilsson en ny produktionsanläggning på cirka 2000 kvadratmeter och har tecknat ett produktionsavtal med Klara Byggsystem. Anläggningen kommer att möjliggöra en mer effektiv tillverkningsprocess av Klaragrunden och en ökning av den totala kapaciteten.

I samband med det ingångna samarbetsavtalet så går Timmergården AB in som delägare i Klara Byggsystem genom en riktad nyemission. Timmergården ingår i samma familjeägda koncern som NP Nilsson.

Just nu hinner vi inte föra dialog med alla som är intresserade av Klaragrunden. Vi är såklart väldigt tacksamma för det stora intresset och vill kunna förvalta det. För många av våra kunder är det ett stort steg att föra in nya lösningar i sina byggprocesser och då måste vi kunna förse dem med allt de behöver för att kunna göra det på ett kontrollerat sätt. Därför utvecklar vi nu vår marknadsinformation, vår tekniska dokumentation och vår säljorganisation så att alla kunder kan få bästa möjliga bemötande, säger Lars Guttorp, vd för Klara Byggsystem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125