23948sdkhjf

VINNAREN – han kör Sveriges snyggaste entreprenadmaskin

Han gjorde det igen! 2020 års vinnare, den där glänsande kolsvarta Volvon med många fiffiga detaljer, kammade hem titeln Sveriges snyggaste entreprenadmaskin 2022!

NORRTÄLJE.  Rösabföraren Andreas Karlsson fick flest röster när Leveranstidningen Entreprenad för andra gången utlyste tävlingen ”Sveriges snyggaste entreprenadmaskin”.

Han knep därmed förstaplatsen i hård konkurrens med ett gäng andra riktigt fina maskiner!

– Det har varit en lång resa, säger en glad Andreas Karlsson, när Leveranstidningen Entreprenad överlämnar priset.

– Jag har lagt många hårda timmar utöver arbetstid på maskinen och jag vill verkligen ge ett stort tack till Fredrik, som gett mig möjligheten att göra den här resan (Fredrik Karlsson, vd och delägare till företaget Rösab, reds anmärkning).

Hjulgrävaren har inte mycket gemensamt med den gula standardmaskin som köptes in 2016. Svart blev den nästan direkt och när Andreas Karlsson steg in som förare något år senare satte han igång på allvar – han ville ha en maskin som var både snygg, effektiv och produktiv.

Det praktiska har fått sitt, Volvon har till exempel avtagbar ratt, medstyrande skärmar med egenbyggda fästen samt kamera på stickan för att kunna se bättre vid djupa schakter.

Sveriges snyggaste entreprenadmaskin har förstås också uppgraderats rent estetiskt. Maskinen glänser i svart och rött och har många både fina och fiffiga detaljer som till exempel ett guldkromat avgasrör, heltäckningsmatta och knappstoppning.

Brynäsflaggan vajar stolt på maskinen, en ilsken uggla spejar med röda ögon ut från toppen och den som har tid på sig kan finna mer eller mindre dolda budskap lite här och där på ekipaget.

Andreas Karlsson har definitivt inte snålat på belysningen. Han har borrat in dioder i backspeglarna och satt positionsljus i takbågen, maskinen är täckt av blixtljus och bakljusen är utbytta.

Maskinen har alltså varit officiellt snygg i flera år, Andreas Karlsson har dock inte legat på latsidan sedan vinsten 2020.

Han har bland annat utökat knappstoppningen, maskinen har också fått en lite rödare framtoning sedan han lackat både fälgarna (även vagnens) samt durkaluminiumet rött och satt på en röd takbåge – som för övrigt var en del av vinsten 2020.

Ekipaget har dessutom fått  ännu fler blixtljus och lampor och Randexvagnen har fått spad- och borstbehållare.

Det kanske mest förvånande förändringen är att Volvon inte är en EW160 längre, det är en EW 200 och därmed världens enda sådan.

– Den väger ju närmare 20 ton så jag tyckte det passade bra, det är en dekalad EW200, kommenterar Andreas Karlsson.

Han är ett välkänt ansikte i branschen, med närmare 17 000 följare på Instagram och över 90 000 på Tiktok.

Det är alltså många som fått förmånen att följa maskinen och dess förvandling under de senaste åren.

– Jag tycker det är roligt att visa upp vad jag gjort och vad jag jobbar med, jag redigerar inget alls – det är ”no-filter”, ler Andreas Karlsson.

Snart väntar dock nya äventyr, om bara några veckor måste han ta farväl av sin trogna kamrat.

– Efter midsommar börjar jag på ett nytt jobb, då blir det en ny maskin – det blir spännande!

Läs mer om Andreas Karlsson och hans vinnarmaskin  här och här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14