23948sdkhjf

Sandvik säger upp 580 personer

Sandvik har nu identifierat och beslutat att implementera nya strukturåtgärder för att spara pengar. Neddragningar i personalstyrkan är en del. 

Vi har intervjuat Sandvik angående massuppsägningen. Läs artikeln här: Intervju: Sandvik om massuppsägningen.

– Vi söker hela tiden nya vägar som kan stödja vår strategiska agenda, och de här strukturåtgärderna kommer att göra oss mer flexibla, förbättra vår operationella effektivitet, och stärka vår plattform för fortsatt tillväxt, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik i ett meddelande. 

De nya åtgärderna inkluderar konsolidering och nedstängning av produktionsenheter, och optimering av strukturen i försäljningsorganisationen.

Kostnaderna för omstruktureringen väntas uppgå till cirka 1,7 miljarder kronor av dessa är 1,3 miljarder huvudsakligen kopplat till personalneddragningar med totalt cirka 580 medarbetare. 

Åtgärderna är koncernövergripande, men med huvuddelen i Sandvik Machining Solutions.

Initiativen kommer enligt bolaget att generera årliga besparingar på cirka 600 miljoner kronor, med full effekt förväntad under 2025. Besparingarna kommer att vara begränsade under 2022, och därefter gradvis öka. Cirka 50 procent av de totala besparingarna väntas ha realiserats under 2023, och cirka 90 procent under 2024.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11