23948sdkhjf

Bra tryck trots stora motgångar

En global pandemi har avlöst av ett krig. Energipriset är högt precis som priset på plastråvara. Tillika lider branschen fortsatt av uteblivna leveranser samt en ihållande kompetensbrist.

När Sanna Arnfjorden Wadström, vd för Sinf, presenterade underleverantörsbarometern för Q1/Q2 2022 inledde hon med att säga att året första kvartal inletts dramatiskt och händelserikt.   

-Vi befinner oss i en exceptionell tid där pandemin, kriget i Ukraina, materialbrist, högt energipris etc. Samverkar. Det är med andra ord oerhört tufft att vara underleverantör idag, sa Sanna Arnfjorden Wadström.  

I de svar som Sinf fått in bland de knappt 500 medlemsföretag som svarat är den allmänna uppfattningen är att vi är på väg ut ur en högkonjunktur och in i en lågkonjunktur som bedöms bli lång. Trots det ser det ljust ut, 56 procent av företagen uppger att de har haft en omsättningsökning under Q1 jämfört med Q4 2021. 

85 procent av underleverantörerna tror att orderingången kommer att vara oförändrad eller öka under Q2. Detta trots att 56 procent uppger de är på väg ut ur en högkonjunktur eller väg in i en lågkonjunktur.  

- Företagen har gång på gång drabbats av enorma utmaningar. Det är imponerande att se den handlingskraft och förmåga till anpassning som de har visat i det utmanande läge de befunnit sig i de senaste åren, sa Arnfjorden Wadström. 

På Plastforums fråga om hur plastindustrin står sig i förhållande till den övriga underleverantörsindustrin svarade hon att svaren från plastindustrins företagsledare vid den här undersökningen motsvarar den övriga industrin, bortsett från en fråga.  

-Kompetensbehovet inom plastindustrin är betydligt större för plastindustrin än den övriga industrin, sa Sanna Arnfjorden Wadström. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
REPORTAGE: "Det är ju det här som är livet”
Ingen ordernedgång för arbeten under vatten: "Infrastruktur inte lika känsliga för osäkra lägen"
Vinnarnas råd: spreta mer och våga ta hjälp
Återstart av Ringhals 4 skjuts upp igen
LKAB har hittat jättefyndighet av sällsynta jordartsmetaller
Ett steg på vägen för elstöd till företag
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Food Supply SE
Framtidens Bygg
Entreprenad
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Habit
Verkstäderna
Motor-Magasinet
NTT Woodnet
Process Nordic
Rent
RT-Forum
MedTech Magazine
Kemivärlden Biotech
Life Science Sweden
RS & FastFood
Skydd & Säkerhet
Plastforum SE
Recycling
Packnet
UochD
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094