23948sdkhjf

Linje nr 3 på plats i höst

Tillverkaren av PVC-kompound, Thevinyl AB, har de senaste åren haft en årlig kraftfull omsättningsökning. Omsättningen för 2022 lär följa samma trend.

Plastforum har pratat med företagets vd, Tobias Lind som säger att Thevinyl, i samband med att bolagets tredje kompounderingslinje anländer i höst, kommer dubbla sin kapacitet. 

Tobias Lind säger att företaget byggde ut sitt kontor och omklädningsrum sommaren 2020. Strax därefter valde företaget att flytta sitt analyslaboratorium till de nybyggda lokalerna. Utrustningen i det tidigare laboratoriet hade många år på nacken, och i samband med flytten investerade man därför i en ny laboratorieextruder och en hel del annat. 

-Vi vill idag kunna testa och analysera mer på hemmaplan, säger Tobias Lind. 

Tobias Lind, vd för Thevinyl AB. (Linkedin foto)

Att uppgraderingen av analyslaboratoriet kostat en slant förstår alla och envar, men det är bara en bråkdel av den investering som just nu står för dörren.  

-Vi tog hösten 2021 beslut om att investera i en tredje kompounderingslinje, vilken anländer nu i höst. Linjen är betydligt större än våra två befintliga och kommer att dubbla vår kapacitet, säger Tobias Lind och tillägger att det rör sig om en investering på cirka 15 miljoner kronor. 

När kompounderingslinjen väl anländer kommer den att vara väldigt välkommen. Idag maxar Thevinyl sin produktion och kör utöver ordinarie arbetstid, även schemalagda helger.  

Anders Magnusson. Foto: Thevinyl AB.

2020 hade företaget elva anställda. Idag är de 14 medarbetare. I mitten av januari anställdes en ny teknikchef, Anders Magnusson, som närmast kommer från Perstorp. Magnusson har stor kunskap i bagaget bland annat gällande mjukgörare mot PVC-industrin.  

Thevinyl AB tillverkar PVC-kompound från extremt mjuka till väldigt styva kompound. Kapaciteten är idag cirka 7000 ton. Kunderna finns i Sverige, Finland, Danmark och England.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11