23948sdkhjf

I fredags tog bilresan slut

Den 7 december i fjol rapporterade vi om det svenska elbilsföretaget Uniti som då var nära konkurs.

Företaget hotades då än en gång av konkurs om det inte fick ihop cirka 5 miljoner kronor inom en vecka. Med allmänhetens hjälp lyckades företaget än en gång hålla bolaget vid liv genom detta så kallade crowdfunding initiativet. Men något verkar ändå ha gått snett.

I fredags, den 11 mars, försattes företaget i konkurs av Lunds Tingsrätt.

Enligt sajten breakit.se framgår det av de handlingar som via Tingsrätten finns tillgängliga att bolagets ägare själva begärt sig i konkurs eftersom det är på obestånd. 

Advokat Martin Gynnerstedt på Trägårdh Advokatbyrå har utsetts till konkursförvaltare. 

– Bolaget försattes i konkurs efter egen ansökan härom. Just nu jobbar vi för att få en bild över tillgångar och skulder. Dessa uppgifter, och uppgift om största fordringsägare, kommer att sammanställas och redovisas i konkursbouppteckningen. Vi ser över hur bolagets tillgångar kan avvecklas på bästa sätt för borgenärskollektivet. Det är i dagsläget för tidigt att ge någon prognos kring utdelning i konkursen. Konkursförvaltningen har löpande kontakter med bolagets ställföreträdare, säger konkursförvaltaren Martin Gynnerstedt till fordonstidningen Carup.

Elbilsbolaget Uniti ägs till nästan 80 procent av bolag som dess vd Lewis Horne. 

Företaget grundades 2015 med visioner att utmana bilindustrin med en liten och billig elbil för körning i städer. Genom åren har olika prototyper tagits fram, och olika samarbetspartners presenterats. Projektet har vid flera tillfällen hållits under armarna genom olika crowfunding-kampanjer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094