23948sdkhjf

Polyfix blir syster med Werinova

Svenska investmentbolaget Eitrium har förvärvat tillverkaren av lekplatskomponenter Polyfix AB i Söderköping.

Strax före årsskiftet förvärvade Eitrium även plastföretaget Werinova AB av familjen Ågren, som nu blir systerbolag till Polyfix. 

Säljaren av Polyfix AB, Ralf Burkhard, har via sitt bolag Vermavision AB, i likhet med familjen Ågren återinvesterat en del av sin köpeskilling i Eitrium och kommer fortsätta i rollen som vd för Polyfix. 

Polyfix tillverkar plast-, aluminium- och repbaserade komponenter till lekplatskonstruktioner i Söderköping. En medarbetare vid Polyfix säger till Plastforum att det har egen tillverkning av plastkomponenter, via formsprutning, i huset.

Bolaget grundades 1984 och är idag ett väletablerat bolag inom sin nisch med omkring 250 aktiva kunder inom både privat och offentlig sektor i över 43 länder. 2021 omsatte bolaget 50 MSEK och genererade ett Ebitda resultat om 19 MSEK. 

-Polyfix är ett otroligt nischat och välskött produktbolag. Deras expertis inom både produktutveckling och tillverkning är ett utmärkt tillskott till Eitriums kompetens och bidrar till en stabil grund för vår tillväxt inom tillverkning av plast- och metallprodukter, säger Per Brugge, vd för Eitrium. 

Plastforum har sökt Polyfix vd, Per Brugge för en kommentar, men utan framgång.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093