23948sdkhjf

FACC investerar 150 miljoner euro

Flygbranschen upplever ett uppsving, vilket gjort att flygbolagen börjat utöka sina flottor igen.

Den positiva branschtrenden är betydligt starkare i vissa områden än vad som nyligen prognostiserats. Ett företag som nyttjat detta är Facc AG. Den österrikiska tillverkaren av lättviktskonstruktioner med företag som Airbus, Boeing, Embraer, Bombardier, Rolls Royce och Pratt & Whitney bland sina kunder, förväntar sig en betydande försäljningstillväxt under 2022. 

Företagets vd Robert Machtlinger, säger i ett pressmeddelande att det bara under 2021 säkrade nya kontrakt värda mer än 1 miljard euro. 

För att rusta sig för framtiden har koncernen därför tagit beslut om att investera 150 miljoner euro, motsvarande 1,67 miljarder kronor, i en utökning av sina produktionsanläggningar.

Nya högautomatiserade anläggningar ska under de kommande fem åren byggas med nästa generations teknik sett till nya lättviktsmaterial och deras bearbetningsmetoder. Projekten som föranleder den massiva investeringen är bland annat: 

  • Ett kontrakt som Facc tilldelades 2021 av det europeiska rymdprogrammet Ariane 6 gällande en lättviktsinnovation för HERA-projektet för planetarisk asteroidförsvarsteknologi. 
  • Airbus har gett Facc i uppdrag att tillverka impennage-komponenter till Airbus A220. Facc är sedan tidigare ensam tillverkare av roder och hissar till A220. 
  • Dessutom har Facc, som sedan tidigare utvecklat en toppmodern affärsjetkabin för den kanadensiska flygplanstillverkaren Bombardier, fått i uppdrag att tillverka kabininredningen till Bombardier Challenger 3500, vilket utgör ett stort projekt de kommande åren. 
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078