23948sdkhjf

Så vill Zeppelin-Cat lösa problemet

 Utbildningssatsning ska få fler att välja mekanikeryrket.

-- Vi behöver bli otroligt många fler i Norrbotten

Det går många stora maskiner i norr, gruvorna har stora maskinparker och därmed behövs även välutbildade mekaniker.

De är dock betydligt färre – alldeles för få konstaterar Caterpillars svenska återförsäljare Zeppelin-Cat.

Företaget försöker nu lösa problemet genom att godkänna sin fjärde utbildningsleverantör: Utbildning Nord

Utbildning Nord blir Zeppelins nordligaste leverantör och de två företagen, i samarbete med Arbetsförmedlingen, ska verka för att Zeppelin får de mekaniker de behöver till Gällivare, Boden, Pajala och Kiruna.

- Godkännandet innebär ett fantastiskt erkännande av oss som utbildningsleverantör eftersom varumärket Zeppelin-Cat står för hög kvalité och representerar ett globalt och mycket expansivt företag i vår region, säger en mycket glad Leif Pääjärvi, utbildningsstrateg på Utbildning Nord, i pressmeddelandet.

Enligt Zeppelin-Cat finns en rekryteringsutbildning redan på plats, en utbildning som ger behörighet att arbeta med både reparation och service av Zeppelins produkter.

- En rekryteringsutbildning är en möjlighet för arbetssökande som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen och är ett utbildningsupplägg där företaget är med och tar fram utbildningsinnehållet och med i urvalet till utbildningen tillsammans med Arbetsförmedlingen och i det här fallet Utbildning Nord, säger Lena Remahl, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen region nord, i pressmeddelandet.

Utsikterna att få arbete uppges vara goda för den som klarar utbildningen – eleverna ska bli certifierade för att kunna arbeta med Zeppelin-Cats produkter och kommer att kunna erbjudas anställning på någon av orterna Gällivare, Boden, Pajala eller Kiruna, skriver Zeppelin- Cat i pressmeddelandet.

 Tanken uppges vara att försöka nå arbetssökande på de aktuella orterna – men också de som kan tänka sig att flytta till Norrbotten.

- Vi behöver bli otroligt många fler i Norrbotten. Hundratals miljarder kommer att investeras i norra Sverige och Norrbotten går i bräschen för den gröna omställningen inom fossilfri gruv- och ståltillverkning. Norrbotten har mycket att erbjuda för den som vill flytta till jobben som skapas här i norr, säger Leif Pääjärvi.

Arbetsförmedlingen ska också stå redo och kommer att hålla ett informationsmöte den 18 januari. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062