23948sdkhjf

Så vill Zeppelin-Cat lösa problemet

 Utbildningssatsning ska få fler att välja mekanikeryrket.

-- Vi behöver bli otroligt många fler i Norrbotten

Det går många stora maskiner i norr, gruvorna har stora maskinparker och därmed behövs även välutbildade mekaniker.

De är dock betydligt färre – alldeles för få konstaterar Caterpillars svenska återförsäljare Zeppelin-Cat.

Företaget försöker nu lösa problemet genom att godkänna sin fjärde utbildningsleverantör: Utbildning Nord

Utbildning Nord blir Zeppelins nordligaste leverantör och de två företagen, i samarbete med Arbetsförmedlingen, ska verka för att Zeppelin får de mekaniker de behöver till Gällivare, Boden, Pajala och Kiruna.

- Godkännandet innebär ett fantastiskt erkännande av oss som utbildningsleverantör eftersom varumärket Zeppelin-Cat står för hög kvalité och representerar ett globalt och mycket expansivt företag i vår region, säger en mycket glad Leif Pääjärvi, utbildningsstrateg på Utbildning Nord, i pressmeddelandet.

Enligt Zeppelin-Cat finns en rekryteringsutbildning redan på plats, en utbildning som ger behörighet att arbeta med både reparation och service av Zeppelins produkter.

- En rekryteringsutbildning är en möjlighet för arbetssökande som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen och är ett utbildningsupplägg där företaget är med och tar fram utbildningsinnehållet och med i urvalet till utbildningen tillsammans med Arbetsförmedlingen och i det här fallet Utbildning Nord, säger Lena Remahl, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen region nord, i pressmeddelandet.

Utsikterna att få arbete uppges vara goda för den som klarar utbildningen – eleverna ska bli certifierade för att kunna arbeta med Zeppelin-Cats produkter och kommer att kunna erbjudas anställning på någon av orterna Gällivare, Boden, Pajala eller Kiruna, skriver Zeppelin- Cat i pressmeddelandet.

 Tanken uppges vara att försöka nå arbetssökande på de aktuella orterna – men också de som kan tänka sig att flytta till Norrbotten.

- Vi behöver bli otroligt många fler i Norrbotten. Hundratals miljarder kommer att investeras i norra Sverige och Norrbotten går i bräschen för den gröna omställningen inom fossilfri gruv- och ståltillverkning. Norrbotten har mycket att erbjuda för den som vill flytta till jobben som skapas här i norr, säger Leif Pääjärvi.

Arbetsförmedlingen ska också stå redo och kommer att hålla ett informationsmöte den 18 januari. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
A-plastgruppen etablerar egen plaståtervinning i Fröseke
Pipelife etablerar fabrik för plaståtervinning i Ölsremma
REPORTAGE: Hon valde att starta eget företag istället för att ta anställning
Kulturhistorisk väg förstärks
Eldriven hjullastare utmanar dieselvariant
REPORTAGE: Nattens drottning kör grävlastare
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157