23948sdkhjf

Wittmann droppar Battenfeld

Maskin- och robottillverkaren Wittmann Group förändrar sin varumärkesstrategi under 2022.

Den österrikiska tillverkaren av formsprutningsmaskiner, robotteknik och utrustning Wittmann Group, lyfte in Battenfeld-namnet efter förvärvet av företaget 2008. Men efter att konsekvent ha använt sig av varumärket Wittmann för sina robotar och utrustning samt Wittmann Battenfeld för dess formsprutningsmaskiner väljer koncernen nu att lägga namnet Battenfeld åt sidan.  

Med början i januari 2022 kommer Wittmann Group enbart att använda sin Wittmann logotyp för samtliga maskin- och produktlinjer. Förändringen kommer att påbörjas i januari och vara slutfört lagom till K-mässan i oktober 2022.

Varumärkesförändringen kommer inte att innebära några förändringar i organisationen av företagen inom Wittmann-koncernen.  

I ett pressmeddelande skriver Wittmann Group att en enhetlig varumärkesbeteckning och samma färgschema för hela produktsortimentet bland annat görs för att betona företagets "one-stop-shop"-kapacitet. 

I Sverige representeras Wittmann och Wittmann Battenfeld av Battenfeld Sverige AB. Plastforum har frågat Christian Hiljemark, vd för bolaget, vad namnbytet kommer innebär för det svenska bolaget? 

- I dagsläget kommer vi inte byta namn, men vi får se vad framtiden ger, säger Christian Hiljemark och tillägger att Battenfeld Sverige AB är så mycket mer än bara Wittmann Group.

Battenfeld Sverige säljer utöver formsprutningsmaskiner från Wittmann Battenfeld även  extrudrar från Battenfeld-Cincinnati, återvinningssystem från Herbold och NGR samt formblåsningsmaskiner från Kautex. Tillika äger det svenska bolaget Wiba Automation AB och Wiba Nordic Oy i Finland.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078