23948sdkhjf

Ökad efterfrågan på schaktfri ledningsförnyelse

Under 2021 har Aarsleff Rörteknik genomfört uppdrag för 120 olika beställare runt om i Sverige, 28 nya medarbetare har anställts och portarna har slagits upp till ett nytt kontor i Göteborg. Men företaget nöjer sig inte med det – ambitionen är att växa ytterligare under 2022.

Aarsleff Rörteknik har med sitt egenutvecklade flexibla foder utvecklat en modell för schaktfri ledningsförnyelse i mark och relining i fastigheter. Utslitna eller skadade ledningar kan åtgärdas – ofta på bara några timmar.

Under det senaste året har företaget förnyat sammanlagt 158 kilometer ledning med flexibelt foder, något som inte minst haft stor påverkan på bland annat energikonsumtion och koldioxidutsläpp.

Tack vare att våra kunder har valt flexibla foder har vi besparat miljön hela 67 000 ton koldioxidutsläpp det här året jämfört med om arbetet hade utförts med traditionella schaktarbeten. Det motsvarar koldioxidutsläpp för cirka 27 000 genomsnittliga svenska villahushåll under ett år. Nu fortsätter vi att skala upp för en bättre framtid genom att fortsätta investera i människor och maskiner. Fokus ligger också på att elektrifiera vår maskinpark, säger Victor Julin, operativ chef och vice vd på Aarsleff Rörteknik.

Vi verkar på en marknad med en stor potential och jag ser många möjligheter att bygga vidare på den gedigna grund som redan finns på plats, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.348