23948sdkhjf

Ökad efterfrågan på schaktfri ledningsförnyelse

Under 2021 har Aarsleff Rörteknik genomfört uppdrag för 120 olika beställare runt om i Sverige, 28 nya medarbetare har anställts och portarna har slagits upp till ett nytt kontor i Göteborg. Men företaget nöjer sig inte med det – ambitionen är att växa ytterligare under 2022.

Aarsleff Rörteknik har med sitt egenutvecklade flexibla foder utvecklat en modell för schaktfri ledningsförnyelse i mark och relining i fastigheter. Utslitna eller skadade ledningar kan åtgärdas – ofta på bara några timmar.

Under det senaste året har företaget förnyat sammanlagt 158 kilometer ledning med flexibelt foder, något som inte minst haft stor påverkan på bland annat energikonsumtion och koldioxidutsläpp.

Tack vare att våra kunder har valt flexibla foder har vi besparat miljön hela 67 000 ton koldioxidutsläpp det här året jämfört med om arbetet hade utförts med traditionella schaktarbeten. Det motsvarar koldioxidutsläpp för cirka 27 000 genomsnittliga svenska villahushåll under ett år. Nu fortsätter vi att skala upp för en bättre framtid genom att fortsätta investera i människor och maskiner. Fokus ligger också på att elektrifiera vår maskinpark, säger Victor Julin, operativ chef och vice vd på Aarsleff Rörteknik.

Vi verkar på en marknad med en stor potential och jag ser många möjligheter att bygga vidare på den gedigna grund som redan finns på plats, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kulturhistorisk väg förstärks
Eldriven hjullastare utmanar dieselvariant
REPORTAGE: Nattens drottning kör grävlastare
Exklusiv intervju: Med egen taktik vill Holmens vd vinna matchen
REPORTAGE: Glada amatörer bakom spakarna!
REPORTAGE: Svenska hoppet redo för VM-finalen
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Food Supply SE
Framtidens Bygg
Entreprenad
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Habit
Verkstäderna
Motor-Magasinet
NTT Woodnet
Process Nordic
Rent
RT-Forum
MedTech Magazine
Kemivärlden Biotech
Life Science Sweden
RS & FastFood
Skydd & Säkerhet
Plastforum SE
Recycling
Packnet
UochD
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094