23948sdkhjf

Smidmek tar för sig i Göteborg

När Skanska bygger fyra bostadshus i Nya Hovås i Göteborg innebär det att stomleverantören Smidmek dels ser uppdraget som ett första steg i en expansion i Västsverige och dels att det är första gången som företaget får leverera till Skanska i regionen.

Vi uppskattar att beställaren tagit med stommens förhållandevis låga klimatavtryck i utvärderingen av affären. Detta ligger dessutom helt i linje med Göteborg stads beslut om att minska de konsumtionsbaserade utsläppen med minst 7,6 procent till 2030. I denna kategori ingår bland annat investeringar i byggnader, säger Peter Alriksson, vice vd på Smidmek.

Smidmek erbjuder en bred palett av tjänster som omfattar bland annat projektering, leverans och montering av prefabricerade stommar. Uppdraget till Skanska omfattar stommen i helprefab med massiva bjälklag och färdiga fasader med ingjuten klinker till de fyra bostadshus som ingår i Brf Galleriet. I affären ingår 10 000 kvadratmeter bjälklag och uppförandet av ett äldreboende.

Montaget kommer att genomföras under det första halvåret 2022 och bedrivas i en expanderande stadsdel med flera byggprojekt på en liten yta. Det ställer höga krav på logistiken.

– Vi är beroende av att få materialet i exakt rätt tid och det blir utan tvekan en utmaning att få allt att klaffa, säger Peter Alriksson.

Smidmek, som ingår i Peabkoncernen, har levererat stomentreprenader i Göteborgsregionen tidigare, men Brf Galleriet är den första med Skanska som beställare och beskrivs som en del av bolagets expansion i Västsverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vi har fångat åsikter om Kaunis Irons dom
Nynas erhåller två ISCC+-certifikat
Exklusiv intervju - Vd:n för skogsindustrierna vet hur branschen mår
Möte kring internationellt plastavtal inlett
El ur trä – forskarnas väg i kristider
De vann på Återvinningsgalan! Uppdaterad med fler bilder
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Food Supply SE
Framtidens Bygg
Entreprenad
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Habit
Verkstäderna
Motor-Magasinet
NTT Woodnet
Process Nordic
Rent
RT-Forum
MedTech Magazine
Kemivärlden Biotech
Life Science Sweden
RS & FastFood
Skydd & Säkerhet
Plastforum SE
Recycling
Packnet
UochD
Transportnet

Sänd till en kollega

3.205