23948sdkhjf

Smidmek tar för sig i Göteborg

När Skanska bygger fyra bostadshus i Nya Hovås i Göteborg innebär det att stomleverantören Smidmek dels ser uppdraget som ett första steg i en expansion i Västsverige och dels att det är första gången som företaget får leverera till Skanska i regionen.

Vi uppskattar att beställaren tagit med stommens förhållandevis låga klimatavtryck i utvärderingen av affären. Detta ligger dessutom helt i linje med Göteborg stads beslut om att minska de konsumtionsbaserade utsläppen med minst 7,6 procent till 2030. I denna kategori ingår bland annat investeringar i byggnader, säger Peter Alriksson, vice vd på Smidmek.

Smidmek erbjuder en bred palett av tjänster som omfattar bland annat projektering, leverans och montering av prefabricerade stommar. Uppdraget till Skanska omfattar stommen i helprefab med massiva bjälklag och färdiga fasader med ingjuten klinker till de fyra bostadshus som ingår i Brf Galleriet. I affären ingår 10 000 kvadratmeter bjälklag och uppförandet av ett äldreboende.

Montaget kommer att genomföras under det första halvåret 2022 och bedrivas i en expanderande stadsdel med flera byggprojekt på en liten yta. Det ställer höga krav på logistiken.

– Vi är beroende av att få materialet i exakt rätt tid och det blir utan tvekan en utmaning att få allt att klaffa, säger Peter Alriksson.

Smidmek, som ingår i Peabkoncernen, har levererat stomentreprenader i Göteborgsregionen tidigare, men Brf Galleriet är den första med Skanska som beställare och beskrivs som en del av bolagets expansion i Västsverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094