23948sdkhjf

Fler beredskapslok ska minska störningar på järnvägsspåren

Railcare har åtagit sig att under en fyraårsperiod tillhandahålla ett beredskapslok tillsammans med personal på fyra orter i Sverige. Loken ska finnas tillgängliga för avrop dygnet runt och årets alla dagar och kunna användas vid störningar vid till exempel hinder på spåren.

– Under föregående år tecknade vi ett avtal med Trafikverket om beredskapslok i Borlänge. Det är glädjande att Trafikverket ger oss fortsatt förtroende och utökar vårt uppdrag med beredskapslok på fyra nya orter. Det nya kontraktet bidrar till ökad långsiktighet i vår transportverksamhet, säger Mattias Remahl, vd på Railcare Group.

Beredskapslok ska möjliggöra snabbare röjning av fordon och vid behov evakuering via röjning. Uppdraget omfattar bland annat transport av järnvägsfordon som varit inblandad i en oönskad händelse eller drabbats av haveri på det järnvägsnät som Trafikverket förvaltar. Vid såväl röjning som transport handlar det primärt om initiala åtgärder i syfte att undanröja hinder för att få spåret trafikerbart.

Enligt kontraktet kommer Railcare att med start 1 augusti 2022 och fyra år framåt tillhandahålla ett beredskapslok tillsammans med personal i Långsele, Boden, Vännäs och Kiruna. Loken ska finnas tillgängliga för avrop dygnet runt och årets alla dagar.

Beställare är Trafikverket och ordervärdet anges till 152 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094