23948sdkhjf

Finskt miljarduppdrag till NCC

Det gigantiska sjukhusprojektet i finska Uleåborg går vidare och återigen är det NCC som tilldelats bygguppdraget – den här gången med ett ordervärde motsvarande cirka 1,3 miljarder kronor.

I början av 2019 inledde NCC byggandet av ett gigantiskt sjukhusprojekt i anslutning till universitetssjukhuset i Uleåborg. Redan då hamnade entreprenadsumman på cirka 1,1 miljarder kronor. Nu har NCC tecknat ytterligare ett avtal för den andra etappen av sjukhusets utvecklingsprogram med ett ordervärde motsvarande 1,3 miljarder kronor.

Det nya uppdraget omfattar cirka 33 000 kvadratmeter och kommer att rymma laboratorium, apotek och bildbehandlingslokaler samt en onkologiavdelning och onkologisk öppenvårdsmottagning.

Att bygga stora, toppmoderna sjukhus med den senaste tekniken ställer höga krav på oss som entreprenörer och på våra kunder. Därför är samarbetet helt avgörande. Vårt arbete tillsammans med samkommunen för Norra Österbottens sjukvårdsdistrikt blir en utmärkt grund att bygga vidare på när vi nu går in i nästa etapp, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef för NCC Building Nordics, som får medhåll av Kari-Pekka Tampio, programdirektör för sjukhusets utvecklingsprogram.

Det är väldigt bra att vi kan använda de processer, verktyg och designlösningar som vi har utvecklat och genomfört tillsammans under den första fasen, säger han.

Förberedande arbeten har inletts och tanken är att inleda etappens byggarbeten i januari 2022 med färdigställande i juni 2025.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297