23948sdkhjf

Hon blir ny drivkraft för Drivkraft

Jessica Alenius lämnar sitt uppdrag som vice vd för Bil Sweden och tar 1 februari över som vd för branschorganisationen Drivkraft Sverige.

Drivmedelsbranschen går igenom en stor förändring just nu, vilket innebär både möjligheter och utmaningar. Jessica tar med sig relevant erfarenhet och nätverk i sin nya roll, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande för Drivkraft Sverige, en organisation vars medlemsföretag ska tillhandahålla hållbar mobilitet och se till att det finns drivmedel, biodrivmedel för hållbara resor och transporter samt bitumen till vägar i hela landet.

Jessica Alenius tar med sig en gedigen erfarenhet av såväl ledningsarbete som påverkan och kommunikation. Närmast kommer hon från fordonstillverkarnas branschorganisation Bil Sweden, dessförinnan har hon bland annat mångårig erfarenhet från bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier som sedan dess bytt namn till Byggföretagen.

På meritlistan finns även styrelseuppdrag och rollen som drivande kraft i nätverket NKDF som är en mötesplats för kvinnor som framför allt är verksamma eller engagerade i fordons- och drivmedelsbranscherna.

Som vd i Drivkraft Sverige kommer det i hög grad att handla om att ta vid och utveckla det förändringsarbete som påbörjats de senaste åren i organisationen och i branschen.

– Jag är hedrad och glad för förtroendet att leda Drivkraft Sverige som organiserar branschens viktigaste aktörer. Drivkraft Sverige ska uppfattas som en konstruktiv part som bidrar till omställningen. Att möta både politikernas och marknadens krav blir en utmanande uppgift. Sverige behöver hållbara mobilitetslösningar och jag ser fram emot att förverkliga det tillsammans med branschen, säger Jessica Alenius.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
REPORTAGE: Hon valde att starta eget företag istället för att ta anställning
Kulturhistorisk väg förstärks
Eldriven hjullastare utmanar dieselvariant
REPORTAGE: Nattens drottning kör grävlastare
Exklusiv intervju: Med egen taktik vill Holmens vd vinna matchen
REPORTAGE: Glada amatörer bakom spakarna!
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Food Supply SE
Framtidens Bygg
Entreprenad
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Habit
Verkstäderna
Motor-Magasinet
NTT Woodnet
Process Nordic
Rent
RT-Forum
MedTech Magazine
Kemivärlden Biotech
Life Science Sweden
RS & FastFood
Skydd & Säkerhet
Plastforum SE
Recycling
Packnet
UochD
Transportnet

Sänd till en kollega

0.096