23948sdkhjf

Havator öppnar stora plånboken

Med en budget på drygt 600 miljoner kronor är Havator mitt inne i det mest intensiva investeringsprogrammet i företagets mer än 60-åriga historia. En viktig anledning är den förväntade utvecklingen i norra Sverige där ungefär hälften av satsningen är tänkt att landa.

Vi har som mål att växa med mer än 30 procent under kommande år. Det här investeringsprogrammet är det mest omfattande i koncernens mer än 60-åriga historia och ungefär hälften kommer landa i norra Sverige. Den här expansionen stödjer vår ambition att bli marknadens mest hållbara och klimatanpassade aktör. Nu väljer vi den senaste tekniken som ger oss den mest energieffektiva maskinparken, säger koncernchefen Christoffer Landtman.

Det totala investeringsprogrammet uppgår till över 600 miljoner kronor, varav ungefär hälften investerats under 2021. Förväntningarna om en kraftig tillväxt under de kommande åren är mycket stora och därför planeras nu för omfattande investeringar i både nya kranar och utökad personalstyrka.

Att satsningen görs beror till stor del på den utveckling som förväntas i norra Sverige. Havator utgår från att runt 700 miljarder kronor kommer att investeras i främst industri, energi och bygg i regionen fram till år 2040. Till det kommer investeringar i infrastruktur, elnät, godstrafik, vägar, broar och järnvägar som kan landa kring 200 miljarder kronor.

Vi vill bidra till utvecklingen i norr och vi gör oss redo för att möta industrins och samhällsutvecklingens behov. Vår lokala närvaro skapar en trygghet för stora projekt då vi har kapacitet och specialistkompetens inom säkerhet, lyfttjänster, transport och montage. Det minskar risken för förseningar, säger Henrik Modéer, vd för Havators svenska bolag.

Koncernen omsätter i dag runt en miljard kronor med cirka 450 medarbetare. Nu görs en bred satsning i maskinprogrammet med nya kranar som har kapacitet att lyfta allt från 50 till 750 ton.

Vi har redan inlett resan och kommer inom de närmsta åren att växa och anställa fler. Rekryteringarna kommer att ske löpande och vi söker redan fler kranförare, arbetsledare och projektledare, säger Henrik Modéer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062