23948sdkhjf

Efterfrågan ökar för Bellman

Bellman Group redovisar en ökad nettoomsättning med 94,4 procent för årets tredje kvartal jämfört med samma period 2020. Ökningen förklaras med tillväxt i alla koncernbolag och starkt bidrag från föregående kvartals förvärv av Norrvidinge i södra Sverige.

– Vi är tillbaka på pre-pandeminivåer och ser en stark återhämtning, inte minst inom vår åkeriverksamhet. Kvartalet uppvisar en ökning av nettoomsättning om 94,4 procent vilket primärt beror på föregående kvartals förvärv av Norrvidinge. EBITDA, före jämförelsestörande poster, ökade 23,4 procent under samma period, säger Håkan Lind, vd på Bellman Group.

Återhämtningen och den ökade efterfrågan märks dock även på andra ställen i den ekonomiska redovisningen.

– Kvartalets något sämre lönsamhet har påverkats av en stark efterfrågan, vilket krävt ökat nyttjande av underentreprenörer samt stegrande bränslekostnader, vilket resulterat i lägre marginaler, säger Håkan Lind.

Han betonar att företagets förvärvsmodell står sig fortsatt stark och att det finns ett stort intresse från andra bolag att bli en del av Bellman Group. Mycket talar alltså för att vi kommer att få se nya förvärv framöver.

Nettoomsättningen för det tredje kvartalet anges till 821,3 miljoner kronor (422,6), en ökning med 94,4 procent.

Rörelseresultatet (EBIT) anges till 29,1 miljoner kronor (35,6), en minskning med 18,5 procent.

En titt på siffrorna för årets nio första månader visar också en kraftig omsättningsökning, från 1 264,8 miljoner kronor till 1 949,7, en ökning med 54,1 procent.

Rörelseresultatet (EBIT) anges till 91,3 miljoner kronor (90,4), en ökning med 1,0 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078