23948sdkhjf

LEDARE: Ordningen återställd

Entreprenad Live visade att det traditionella mässkonceptet inte bara håller, utan också är efterlängtat.

Sedan pandemin under lång tid effektivt förhindrat personliga möten var det för några veckor sedan äntligen dags för en mässa för entreprenadmaskiner i Sverige. Då hade det gått mer än två år sedan sist.

Under tiden har pandemin vält traditionella mötesbeteenden över ända och eventföretagen har fått utnyttja all tänkbar kreativitet för att anpassa sig till situationen. Mycket tyder på att våra möten kommer att se annorlunda ut framöver, men när nu Entreprenad Live, efter att ha flyttas fram i tiden vid tre tillfällen, äntligen kunde genomföras i Göteborg blev det ett evenemang som togs emot med öppna armar av såväl utställare som besökare.

Enligt arrangörerna passerade cirka 14 000 besökare grindarna under de tre dagar som mässan höll öppet, nytt publikrekord för arrangemanget. Helt klart är att det traditionella mässkonceptet står sig oerhört väl i konkurrens med bland annat digitala visningar och filmer på lämpliga sajter. I varje fall i maskinbranschen krävs närkontakt; potentiella kunder behöver känna på spakar, förarmiljöer, hydraulik och precision, något som bara kan ernås genom att själv sätta sig i förarhytten och handgripligen känna vad intressanta maskiner har att erbjuda.

Dessutom bygger och förstärker fysiska möten relationer och gör det lättare att förstå och läsa av varandra. Distansarbete har många fördelar, men är ingen bra miljö för spontana interaktioner som bidrar till kreativitet, bygger tillit och löser problem.

Kommentarer under och efter mässan säger det mesta om hur efterlängtat det var att åter träffas och inom ett begränsat område kunna testa olika lösningar. Nyss var det västkusten som fick chansen att mötas. Nu byggs förväntningarna upp för kommande arrangemang i andra delar av landet. Bland annat väntar Svenska Maskinmässan på Solvalla i juni för att inte tala om Bauma i München i oktober nästa år.

Det finns mycket att se fram mot, Entreprenad Live visade att det traditionella mässkonceptet inte bara håller utan också är efterlängtat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079