23948sdkhjf

Åkerier förenar styrkorna

Närkefrakt med drygt 330 fordon och Ali Frakt med 50 fordon förenas vid årsskiftet under namnet Närkefrakt. Efter sammanslagningen rör det sig om drygt hundra delägaråkerier som tillsammans omsätter cirka 800 miljoner kronor.

— Det ska bli väldigt roligt och intressant att skapa ett ännu starkare bolag med hundra engagerade delägaråkerier. På dagens transportmarknad med höga krav på effektivitet och hållbar utveckling kommer det att vara en styrka att vara så stora och täcka en sådan verksamhetsbredd som Närkefrakt, inklusive Ali Frakt, kommer att göra, säger Fredrik Öjdemark, nuvarande vd för Närkefrakt och blivande vd för det sammanslagna bolaget.

Expanderande Närkefrakt har verksamhet över hela Sverige, med kontor och terminal i Örebro. Ali Frakt som är en sammanslagning av Askersunds LBC och Laxå Frakt har kontor i Askersund och Örebro.

da företagen verkar på Sveriges transportmarknad, men med delvis olika kundsegment. Bedömningen är att sammanslagningen ska öka bredden i utbudet och öppna för en optimering av beläggningsgraden.

Närkefrakt har en fordonsflotta som omfattar ungefär 330 enheter, varav drygt 100 är verksamma inom bygg och anläggning. Företaget ägs av medlemsåkerierna, sysselsätter cirka 60 medarbetare och omsatte runt 650 miljoner kronor under 2019.

Ali Frakt har 19 delägare med tillsammans ungefär 15 anställda och 50 enheter. De viktigaste kundsegmenten är industriella fjärrtransporter och distribution. Omsättningen för 2020 anges till ungefär 150 miljoner kronor.

Sammanslagningen är bra för Ali Frakts delägare både på kort och lång sikt, det ska bli spännande att se hur bra vi kan bli tillsammans, säger Ali Frakts ordförande Bo Persson

Företagets drift centraliseras till Örebro med den nybyggda anläggningen på Pilängen som nav. Rent formellt säljer Ali Frakts delägare sina andelar i företaget och blir i stället delägare i Närkefrakt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ingen ordernedgång för arbeten under vatten: "Infrastruktur inte lika känsliga för osäkra lägen"
Vinnarnas råd: spreta mer och våga ta hjälp
Återstart av Ringhals 4 skjuts upp igen
LKAB har hittat jättefyndighet av sällsynta jordartsmetaller
Ett steg på vägen för elstöd till företag
Regeringen öppnar för ny kärnkraft
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Food Supply SE
Framtidens Bygg
Entreprenad
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Habit
Verkstäderna
Motor-Magasinet
NTT Woodnet
Process Nordic
Rent
RT-Forum
MedTech Magazine
Kemivärlden Biotech
Life Science Sweden
RS & FastFood
Skydd & Säkerhet
Plastforum SE
Recycling
Packnet
UochD
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094