23948sdkhjf

Vestum shoppar i Sollentuna

Vestum vilar inte på lagrarna. Bläcket har knappt hunnit torka på papperet efter förvärvet av Infracon innan företaget ingått avtal om att förvärva Sollentunabaserade Malte Rutberg Entreprenad med dotterbolaget Malte Rutberg Maskin.

MR Entreprenad grundades av Malte Rutberg 1999 och är i dag med en arbetsstyrka på 16 personer specialiserade på VA- och ledningsarbeten, väg- och anläggningsarbeten samt markarbeten. Företaget erbjuder bland annat omläggning och reparation av befintliga VA-system, finplanering och utförande av olika typer av markarbeten samt nyproduktion och utbyggnad av vägsystem.

Bolaget är verksamt i Stockholm och Uppland och hittar i första hand sina kunder i stat och kommun, men åtar sig gärna uppdrag även för byggentreprenörer, fastighetsförvaltare, energibolag och bostadsrättsföreningar.

Under den rullande tolvmånadersperioden per augusti 2021 genererade MR Entreprenad en omsättning om 111,3 miljoner kronor med en EBITDA om 25,0 miljoner kronor och EBITA om 23,2 miljoner kronor.

Vi har följt bolaget under många år och är glada och stolta över att de tidigare ägarna valt oss som partner för framtiden. Med MR Entreprenad stärker vi vår marknadsposition ytterligare inom bland annat VA- och ledningsarbeten och ser tydliga positiva samverkanseffekter med flertalet andra portföljbolag inom Vestum. Bolaget har i över tio år på raken genererat tvåsiffrig vinstmarginal och tillsammans med hela den befintliga ledningsgruppen ser vi fram emot att växa verksamheten ytterligare, säger Conny Ryk, vd för Vestum.

I sedvanlig ordning utgörs en del av betalning av aktier i Vestum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094