23948sdkhjf

S:t Eriks växer genom förvärv

S:t Eriks har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Meag VA-System. Förvärvet ger köparen ett starkt tillskott av VA-lösningar i betong.

Meag kompletterar vår befintliga organisation på ett mycket bra sätt genom sin djupa kompetens kring VA-lösningar i betong. Vi ser fram emot samarbetet mellan bolagen och de nya möjligheter den breddade produktportföljen ger våra kunder, säger Nicklas Margård, styrelseordförande i S:t Eriks.

Förvärv är en viktig del av S:t Eriks strategi för att uppnå långsiktig värdetillväxt. Nyligen förvärvades exempelvis Byggsystem Direkt Sverige som tillhandahåller krypgrunder till bland annat småhus och flerfamiljshus.

Nu har turen kommit till Västeråsbaserade Meag, ett anrikt och välskött familjeägt bolag med erfaren och branschkunnig personal som genom åren byggt upp en bred kundbas samt starka och långvariga kundrelationer. I dag sysselsätter företaget cirka 90 anställda med ett produktutbud som innefattar rör, brunnar, avskiljare och pumpstationer och med produktion i Hallsberg, Stora Skedvi, Vänersborg och Västerås.

Tanken är att driva Meag vidare som ett separat bolag inom S:t Eriks-koncernen med nuvarande vd Mårten Bladh som fortsatt ansvarig.

Vi ser väldigt positivt på att S:t Eriks blir ny ägare. S:t Eriks är en långsiktig och stabil ägare och med deras befintliga organisation finns det en djup och lång branscherfarenhet. Detta ger rätt förutsättningar för att vidareutveckla Meag och förstärka vårt helhetserbjudande till våra kunder, säger Mårten Bladh.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ingen ordernedgång för arbeten under vatten: "Infrastruktur inte lika känsliga för osäkra lägen"
Vinnarnas råd: spreta mer och våga ta hjälp
Återstart av Ringhals 4 skjuts upp igen
LKAB har hittat jättefyndighet av sällsynta jordartsmetaller
Ett steg på vägen för elstöd till företag
Regeringen öppnar för ny kärnkraft
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Food Supply SE
Framtidens Bygg
Entreprenad
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Habit
Verkstäderna
Motor-Magasinet
NTT Woodnet
Process Nordic
Rent
RT-Forum
MedTech Magazine
Kemivärlden Biotech
Life Science Sweden
RS & FastFood
Skydd & Säkerhet
Plastforum SE
Recycling
Packnet
UochD
Transportnet

Sänd till en kollega

0.078