23948sdkhjf

S:t Eriks växer genom förvärv

S:t Eriks har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Meag VA-System. Förvärvet ger köparen ett starkt tillskott av VA-lösningar i betong.

Meag kompletterar vår befintliga organisation på ett mycket bra sätt genom sin djupa kompetens kring VA-lösningar i betong. Vi ser fram emot samarbetet mellan bolagen och de nya möjligheter den breddade produktportföljen ger våra kunder, säger Nicklas Margård, styrelseordförande i S:t Eriks.

Förvärv är en viktig del av S:t Eriks strategi för att uppnå långsiktig värdetillväxt. Nyligen förvärvades exempelvis Byggsystem Direkt Sverige som tillhandahåller krypgrunder till bland annat småhus och flerfamiljshus.

Nu har turen kommit till Västeråsbaserade Meag, ett anrikt och välskött familjeägt bolag med erfaren och branschkunnig personal som genom åren byggt upp en bred kundbas samt starka och långvariga kundrelationer. I dag sysselsätter företaget cirka 90 anställda med ett produktutbud som innefattar rör, brunnar, avskiljare och pumpstationer och med produktion i Hallsberg, Stora Skedvi, Vänersborg och Västerås.

Tanken är att driva Meag vidare som ett separat bolag inom S:t Eriks-koncernen med nuvarande vd Mårten Bladh som fortsatt ansvarig.

Vi ser väldigt positivt på att S:t Eriks blir ny ägare. S:t Eriks är en långsiktig och stabil ägare och med deras befintliga organisation finns det en djup och lång branscherfarenhet. Detta ger rätt förutsättningar för att vidareutveckla Meag och förstärka vårt helhetserbjudande till våra kunder, säger Mårten Bladh.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078