23948sdkhjf

Starkt pandemiår för Engcon

En marginellt minskad nettoomsättning och ett rejält förbättrat rörelseresultat redovisas av Engcon för 2020. Företagets vd Krister Blomgren ser en offensiv etableringsstrategi på utomnordiska marknader som ett viktigt skäl till att siffrorna kunnat hållas uppe.

För pandemiåret 2020 redovisar Engcon en omsättning på 1,23 miljarder kronor (1,35 miljarder) och ett rörelseresultat på 218 miljoner kronor (194,6 SEK).

– Innan pandemin slog till bedömde vi att 2020 hade potential att bli ytterligare ett rekordår i både omsättning och potentiell vinst, men i samband med att konjunkturen vek nedåt så ställde vi om för att hantera pandemin och effekterna av den. Precis som för 2019 ser vi att vår offensiva etableringsstrategi på utomnordiska marknader bidrar till att omsättningen inte minskade mer, men framför allt till resultatet som betyder att vi under pandemin förbättrat vår lönsamhet, säger Krister Blomgren, vd för Engcon Group.

– Samtidigt går vi in i en ny fas, där vi ska hantera både ökad efterfrågan och ökad kostnadsmassa för att hantera samma efterfrågan. Då är det bra att vi bäddat för att kunna möta detta.

Inte minst är det marknader som Nordamerika, Asien och Australien som bidragit till att hålla uppe såväl intäkter som lönsamhet under 2020. Det är dessutom marknader där företaget ser kraftigt ökad grävmaskinsförsäljning de kommande tre åren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
REPORTAGE: "Det är ju det här som är livet”
Ingen ordernedgång för arbeten under vatten: "Infrastruktur inte lika känsliga för osäkra lägen"
Vinnarnas råd: spreta mer och våga ta hjälp
Återstart av Ringhals 4 skjuts upp igen
LKAB har hittat jättefyndighet av sällsynta jordartsmetaller
Ett steg på vägen för elstöd till företag
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Food Supply SE
Framtidens Bygg
Entreprenad
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Habit
Verkstäderna
Motor-Magasinet
NTT Woodnet
Process Nordic
Rent
RT-Forum
MedTech Magazine
Kemivärlden Biotech
Life Science Sweden
RS & FastFood
Skydd & Säkerhet
Plastforum SE
Recycling
Packnet
UochD
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109