23948sdkhjf

Starkt pandemiår för Engcon

En marginellt minskad nettoomsättning och ett rejält förbättrat rörelseresultat redovisas av Engcon för 2020. Företagets vd Krister Blomgren ser en offensiv etableringsstrategi på utomnordiska marknader som ett viktigt skäl till att siffrorna kunnat hållas uppe.

För pandemiåret 2020 redovisar Engcon en omsättning på 1,23 miljarder kronor (1,35 miljarder) och ett rörelseresultat på 218 miljoner kronor (194,6 SEK).

– Innan pandemin slog till bedömde vi att 2020 hade potential att bli ytterligare ett rekordår i både omsättning och potentiell vinst, men i samband med att konjunkturen vek nedåt så ställde vi om för att hantera pandemin och effekterna av den. Precis som för 2019 ser vi att vår offensiva etableringsstrategi på utomnordiska marknader bidrar till att omsättningen inte minskade mer, men framför allt till resultatet som betyder att vi under pandemin förbättrat vår lönsamhet, säger Krister Blomgren, vd för Engcon Group.

– Samtidigt går vi in i en ny fas, där vi ska hantera både ökad efterfrågan och ökad kostnadsmassa för att hantera samma efterfrågan. Då är det bra att vi bäddat för att kunna möta detta.

Inte minst är det marknader som Nordamerika, Asien och Australien som bidragit till att hålla uppe såväl intäkter som lönsamhet under 2020. Det är dessutom marknader där företaget ser kraftigt ökad grävmaskinsförsäljning de kommande tre åren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094