23948sdkhjf

Underhållsstopp med avancerad bodlogistik

Lambertsson ska etablera 70 bodar åt Stora Enso i samband med ett planerat underhållsstopp vid Nymölla bruk i Skåne. Uppdraget ska genomföras på bara en vecka och ställer stora krav på logistiken.

När skogsindustrikoncernen Stora Enso genomför ett planerat underhållsstopp vid Nymölla bruk i Skåne innebär det bland annat att en personalstyrka på cirka 300 personer behöver tillfälliga lokaler i form av 70 bodar.

Beställningen omfattar 50 personalbodar med omklädningsrum och matplatser samt 20 toalett- och hygienbodar. Bodarna hämtas från Ängelholm, transporteras till bruket där allt monteras på plats parallellt med att vatten och avlopp kopplas in.

– Den avancerade logistiken och tidsplanen ställer stora krav, men vi kan garantera en etablering i tid till ett konkurrenskraftigt pris, säger Lambertssons projektledare Staffan Martinsson.

– Vi placerar allt utifrån en exakt ritning och ser till att alla transporter kommer till rätt plats i rätt ordning. Två veckor senare ska de flesta av byggbodarna i retur. Det är transporterna som står för de stora kostnaderna och genom att få till ett bra flöde så kan vi hålla nere kostnaderna för kunden, säger Staffan Martinsson.

Förutom leveransen av bodarna ska även en 100 meter lång betongbarriär med staket sättas upp för att skydda personalstyrkan från de timmerbilar som rör sig i området.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093