23948sdkhjf

Det klingar runt Kanonaden

Kanonaden Entreprenad fortsätter att ta hem uppdrag för logistikparker. Det senaste är för Klinga Logistikpark i Norrköping som omfattar ungefär 20 hektar mark med goda kommunikationer via väg, flyg, tåg och båt.

Nässjöbaserade Kanonaden Entreprenad ska i en totalentreprenad, värd cirka 200 miljoner kronor, utföra mark- och anläggningsarbeten för Klinga Logistikpark i Norrköping. Området omfattar runt 20 hektar mark med plats för cirka 100 000 kvadratmeter logistikbyggnader och med Sveriges största städer inom bekvämt räckhåll.

Kanonaden har vid det här laget gott om rutin och erfarenhet från logistikprojekt och arbetar för närvarande med närmare tio likartade projekt.

Vi ser fram emot att skapa optimala förutsättningar för Klinga Logistikpark och bidra till en modern och hållbar logistik i Östgötaregionen, säger Ola Forsell, vd för Kanonaden Entreprenad, vars huvudägare sedan 2017 är norska AF Gruppen som växer snabbt i Sverige.

Klinga Logistikpark är strategiskt belägen nära E4:an, men också i en region där bedömningen är att det finns god tillgång till kompetent och engagerad arbetskraft och närbelägen utbildning och forskning inom logistik vid Linköpings Universitet.

Området är primärt tänkt för företag med behov av lokaler med storlekar mellan 10 000 och 50 000 kvadratmeter och som klarar sig med en byggnadshöjd som inte överstiger 20 meter. Första etappen omfattar nybyggnad av en logistikanläggning om cirka 30 000 kvadratmeter för Almroths som beräknas stå klar för inflyttning våren 2023.

Tanken är att de logistikbyggnader som uppförs på området ska utgå från hyresgästernas önskemål, men målsättningen är att samtliga byggnader ska miljöklassas. Planen är att installera solpaneler för egen elproduktion och ta fram geoenergilösningar för uppvärmningen i samverkan med hyresgästerna.

För Kanonaden har markarbetena just inletts och förhoppningen är att de ska vara färdigställda våren 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328