23948sdkhjf

Snart tillverkas betongpålar i Dalby

Centrum Pile växer som tillverkare av betongpålar i Sverige genom att etablera en ny fabrik i skånska Dalby som komplement till dagens anläggning i Kollanda, cirka tre mil norr om Göteborg.

Centrum Pile startade sin svenska produktion i januari 2008 och har i dag en kapacitet på ca 67 000 löpmeter per månad med ungefär 40 anställda i fabriken i Kollanda som beskrivs som Sveriges enskilt största produktionsanläggning för tillverkning av betongpålar.

Nu planeras för produktionsstart i en helt ny fabrik i Dalby under våren 2022 med en kapacitet på cirka 30 000 meter per månad.

Med den här kapacitetsutvidgningen ser vi fram mot tillväxt i Öresundsregionen och effektiv leverans till våra kunder under de kommande åren, säger Lars Gustafsson, vd och operativt ansvarig för pålproduktionen i Sverige.

Rekryteringsarbetet har redan påbörjats och ambitionen är att nyanställa minst tio personer för arbete i produktion och lager.

Centrum Pile ingår i Centrumgruppen med fabriker i Danmark, Sverige, Polen, England och Tyskland med en sammanlagd kapacitet på cirka 3,2 miljoner löpmeter/år. Tillverkningen av betongpålar inleddes 1965 i Vejle på den plats där huvudanläggningen fortfarande finns kvar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062