23948sdkhjf

NCC avyttrar finsk asfaltverksamhet

NCC väljer att koncentrera sin finska verksamhet till bygg och fastighetsutveckling. Därför säljs nu den finska asfaltsverksamheten till Asfalttikallio.

– Den här avyttringen har varit en del av vår plan för ökad lönsamhet inom affärsområdet sedan förra året. Asfalt Finland har bättre strategiska synergier med sin nya ägare som då kan erbjuda verksamheten och våra medarbetare bättre utvecklingsmöjligheter, säger Ylva Lagesson, affärsområdeschef inom NCC Industry.

Den enhet som nu säljs har en solid marknadsandel i Finland och arbetar rikstäckande med cirka 200 anställda. Jämfört med resten av företaget beskrivs dock enheten som liten och med få strategiska synergier med andra delar av NCC i Finland. Verksamheten har varit förlusttyngd under flera år och planerna på en avyttring offentliggjordes redan i november 2020.

Affären beräknas slutföras vid kommande årsskifte och innebär att Asfalttikallio förvärvar tillgångarna och övertar medarbetare och pågående kontrakt kopplade till asfaltverksamheten. NCC:s stenverksamhet ingår dock inte i affären som NCC bedömer kan genomföras utan godkännande från de finska konkurrensmyndigheterna.

Förvärvet av NCC:s asfaltverksamhet i Finland ger oss en utmärkt möjlighet att genomföra vår tidigare lagda strategi med hjälp av den utrustning och professionell personal som övergår från NCC till oss, säger Asfalttikallios vd Antti Kalliomaa.

Köpeskillingen uppges inte.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36