23948sdkhjf

Bravida satsar på gröna transporter

I dag, 1 september, invigs Bravidas koncept Green Hub i bland annat Göteborg och Stockholm där leveranserna av servicetjänster nu sker genom elcyklar, elmopeder och promenader. Som bonus utlovas snabbare service än tidigare.

Med Green Hub förändrar vi traditionella leveranssätt av service i vår bransch. Det känns roligt att vara ett företag i framkant när det gäller gröna leveranser av servicetjänster, säger företagets vd och koncernchef Mattias Johansson.

Green Hub lanserades i Norge under hösten 2020. Nu utökas projektet till att omfatta ytterligare fem av Nordens större städer, Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Århus och Helsingfors, som kompletterar de norska etableringarna i Oslo City, Oslo Lysaker, Bergen, Trondheim och Kristiansand.

Verksamhetens centrala placering i städerna gör att leveranserna kan utföras med cykel, elsparkcykel eller till fots i stället för som tidigare, med bil.

Ett viktigt mål med den nya lösningen är att bidra till att FN:s hållbarhetsmål för 2030 uppnås. Parallellt med att utsläppsnivåerna minskar blir leveranserna effektivare genom att man slipper eventuella trängselskatter, fastna i bilköer och leta parkeringsplats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08