23948sdkhjf

Nygammal chef på Inlandsbanan

Vintern 2015 lämnade Otto Nilsson sin post som vd för Inlandsbanan och dess två dotterbolag efter fem år. Nu är han tillbaka i Östersund för att än en gång tillträda som vd, vilket formellt sker 18 oktober.

Otto Nilsson lämnade 2015 vd-stolen på Inlandsbanan för att i stället hamna på entreprenadsidan hos Strukton Rail. Där har han haft ledande befattningar som regionchef, chef för innovation och teknik och under de senaste åren marknadschef.

Dessförinnan har han bland annat arbetat som säkerhets- och kvalitetschef inom järnväg samt varit avdelningschef för sjöfart och spårtrafik på Statens Haverikommission.

Vi sökte ett nytt ledarskap och med Otto får vi ett nygammalt. Med hans gedigna bakgrund inom branschen och stora kunskap om bolaget, kommer Inlandsbanan snabbt att kunna ta sig an utmaningar och utvecklingsmöjligheter både här och nu och framåt. Nu fortsätter vi med kraftarbetet med att stärka Inlandsbanans unika möjligheter att kunna transportera både människor och gods genom inlandet säger Katarina Nyberg Finn, Inlandsbanans styrelseordförande.

Otto Nilsson tar över vd-stolen efter Mats Portinson, som återgår till sin roll som infrastrukturchef efter att ha varit tillförordnad vd sedan Peter Ekholm i våras lämnade uppdraget som vd.

Mitt engagemang för Inlandsbanan har inte svalnat under åren jag varit borta. Det finns naturligtvis utmaningar, men utvecklingen av samhället med ett ökat fokus på hållbarhet och stora industrisatsningar i norra Sverige gör att Inlandsbanan är viktigare än någonsin. Jag har under min tid på Strukton Rail arbetat mycket med innovation och affärsutveckling på en europeisk nivå och vidgat min kompetens. Erfarenheter jag tar med mig till Inlandsbanan, säger Otto Nilsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078