23948sdkhjf

Hjälp på vägen till schyssta byggare

Privatpersoner, bostadsrättsföreningar, offentliga och privata beställare som söker schyssta utförare av byggtjänster kan med start i dag hitta sådana på Byggföretagens helt nya söktjänst Schyssta byggare.

Det ska vara lätt att göra rätt. Vi vet att många har svårt att veta vart man ska vända sig för att hitta en seriös byggare. Med hjälp av den nya söktjänsten har vi nu gjort det betydligt enklare. På schysstabyggare.se hittar man hundratals byggföretag som har kollektivavtal, vill följa lagar och avtal och sätter säkerheten främst, säger Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd.

Schyssta byggare omfattar de medlemsföretag hos Byggföretagen som valt att aktivera sig för tjänsten, fler företag tillkommer efter hand.

På söktjänsten anger kunden vilken typ av beställare man är, vilken typ av jobb man önskar få utfört samt var i Sverige som jobbet behövs och får sedan förslag på olika byggföretag som matchar önskemålen.

Gemensamt för alla byggföretag på Schyssta byggare är att man har avtalsenliga löner, pensionsavsättningar, försäkringar, genomgått särskilda utbildningar i arbetsmiljö och sund konkurrens, tillämpar ID06, skrivit under Byggföretagens uppförandekod och en hel del annat som visar att man är en schysst byggare, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Webbplatsen tillhandahåller även allmänna råd och tips för alla som vill anlita en entreprenör. Under hösten kommer tjänsten att kompletteras med ytterligare material som gör det enklare att genomföra säkra upphandlingar.

Kommentera en artikel (5)
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189