23948sdkhjf

Rekordmånad för Sandvik

Juni blev en rekordmånad för Sandvik som nådde ett nytt försäljningsrekord på cirka 140 miljoner kronor för batteridrivna gruvfordon.

Sommarsäsongen började bra för Sandvik som samtidigt fick ett kvitto på att gruvindustrins intresse för fossilfri utrustning blir allt större.

Företaget erhöll order på batteridrivna elfordon (BEV) för gruvindustrin om totalt runt 140 miljoner kronor i juni, vilket är den högsta orderingången någonsin för maskintypen under en enskild månad. Dessutom säkrades flera åtaganden för så kallade BaaS-kontrakt (batteri som tjänst), vilket helt enkelt innebär att leverantören ska säkerställa att kunden alltid har fungerande batterier.

Framför allt tycks de batteridrivna produkterna tilltala kanadensiska kunder. Samtliga BEV-order under månaden lades nämligen av gruvkunder i Kanada.

Totalt rörde det sig om sju Z50 underjordsgruvtruckar, med 50 tons kapacitet, och två LH518B-lastare med 18 tons kapacitet. Enligt företaget är lyckade kundtester en viktig orsak till den starka orderutvecklingen.

Dessa order understödjer industrins åtaganden mot en mer hållbar framtid inom gruvsektorn, säger Henrik Ager, affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125