23948sdkhjf

Veidekke renodlar svensk verksamhet

Veidekke strukturerar om organisationen i Sverige. Med stöd från goda erfarenheter i Norge sker nu en renodling genom att separera verksamheterna för bygg och anläggning.

Organisationsändringen innebär ett mer effektivt och tydligt sätt att organisera Veidekke. Det ger oss ett ökat operativt fokus med kortare linje mellan projekt och koncernledning, säger koncernchefen Jimmy Bengtsson.

Den nya organisationsmodellen baseras på goda erfarenheter från förra årets ombildning i Norge. Det fanns förväntningar om att omvandlingen till en mer renodlad entreprenör skulle säkra en tydlig organisation med operativt fokus och kortare väg från ledning till projekt. Med facit i hand är bedömningen att förändringen varit lyckosam och att uppdelningen lett till effektiva och operationella resultatenheter med nära koppling till projekten.

Den svenska verksamheten kommer nu att drivas vidare i enheterna Bygg Sverige och Infrastruktur Sverige, vilket också innebär förändringar på ledningsnivå.

Mats Nyström lämnade vid halvårsskiftet rollen som koncerndirektör i koncernledningen och vd för Veidekke Sverige, men står till företagets förfogande året ut.

I stället går Charlotta Nilsén och Marcus C Nilsson in i koncernledningen som koncerndirektörer för Bygg Sverige respektive Infrastruktur Sverige och rapporterar direkt till koncernchefen Jimmy Bengtsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094