23948sdkhjf

Nattåg Norrköping - Berlin

27 juni kl. 17.45 avgår Snälltågets nattåg till Berlin från Norrköping Central – därmed finns åter tågtrafik mellan Sverige, Danmark och Tyskland.

Den här trafiken är första nattåget som kör i reguljärtrafik med tåg mellan Sverige, Danmark och Tyskland sedan 90-talet. Under sommarmånaderna blir det dagliga avgångar och under september och oktober körs fyra-fem avgångar i veckan i vardera riktningen. Flera aktiviteter kommer att organiseras för att uppmärksamma första resan. 

– I och med att Sverige, Danmark och Tyskland lättar upp sina restriktioner är det nu äntligen dags för oss att börja köra vår nya nattåglinje till Berlin via Danmark. Vi ser fram emot att erbjuda en trevlig och hållbar reseupplevelse som så många har saknat på grund av pandemin och vi ser fram emot att välkomna kunderna ombord, säger Carl Adam Holmberg, Affärschef Snälltåget.

Den nya nattågslinjen Stockholm-Berlin via Norrköping ersätter den gamla linjen Malmö-Berlin som Snälltåget har kört sedan 2012. Fler destinationer och fler avgångar är några av de förbättringar som är att vänta för kunderna. Trafiken kommer att köras på förnyelsebar el för att få minsta möjliga miljöpåverkan och det finns även möjlighet för resenärerna att boka biljett till ytterligare 30 tyska städer och Prag förutom Berlin direkt på Snälltågets hemsida.

– Vi vill göra det enkelt och prisvärt att resa hållbart i Europa. Kliva ombord i Norrköping, vakna upp i Berlin, spendera en helg i Tysklands huvudstad och sedan åka vidare till München, Dresden, Köln, säger Carl Adam Holmberg.

Extra åtgärder har vidtagits för att säkerställa en trygg resa som följer gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11