23948sdkhjf

Rosenqvist starkare i järnvägsmiljö

Nybildade Vestum växer vidare. Den här gången är det genom dotterbolaget Rosenqvist Entreprenad som förstärker sin kompetens i järnvägsmiljö genom förvärv av Flexirail för 30 miljoner kronor.

Flexirail blir vårt första tilläggsförvärv i ett befintligt portföljbolag till Vestum och bolaget blir en fin strategisk komplettering till Rosenqvist Entreprenad. Flexirail har hög kompetens inom drift och underhåll i järnvägsmiljö och det är precis den här typen av tilläggsförvärv vi vill göra i Vestumportföljen för att vara med och bidra till stärkta marknadspositioner och intern kompetensutveckling för att uppnå långsiktig organisk tillväxt, säger Vestums vd Conny Ryk.

Köpeskillingen anges till 30 miljoner kronor och kommer att finansieras dels med kontanta medel, dels med cirka 10,5 miljoner kronor i form av aktier i Vestum.

Flexirail grundades 2010 och är verksamt inom infrastrukturentreprenader med fokus på drift, underhåll, felavhjälpning och nybyggnad i järnvägsmiljö. Företaget har elva anställda och med huvudkontoret i Nyköping har fokus främst varit Mälardalen där flertalet kunder finns.

För räkenskapsåret 2020 anges en omsättning om 19,4 miljoner kronor med en EBITDA om 4,9 miljoner kronor och EBITA om 4,4 miljoner kronor.

Målsättningen är att förvärvet ska kunna konsolideras i Rosenqvist Entreprenad från och med juli.

Vi har nu genomfört tio förvärv som sammantaget under 2020 genererade en nettoomsättning om 1 244 miljoner kronor med en EBITDA om 198 miljoner kronor och EBITA om 151 miljoner kronor. Vi har stora ambitioner att fortsätta växa genom ytterligare förvärv av specialistbolag, säger Conny Ryk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078