23948sdkhjf

Återvinning blev stor gåva till Stockholms Stadsmission

Nu har den tillfälliga Östermalmshallen monterats ner och forslats iväg för att få nytt liv på en annan plats.

Inredningen och allt annat material har återbrukats, återvunnits och sålts. För de intäkter som detta medfört skänker fastighetsbolaget Wallenstam en gåva till Stockholms Stadsmission om 234 000 kronor. Gåvan kommer att användas till att köpa in stolar till verksamheten som ska bedrivas i St Paul när renoveringen av byggnaden är klar.

Wallenstam förvärvade saluhallen i februari av Stockholms stad.

– Jag är så glad över att den här försäljningen innebär att material som annars kunde ha slängts, nu kommer till fortsatt användning. Istället för att skattebetalarna skulle fått betala för en rivning, skänker nu Wallenstam istället pengar till Stockholms stadsmission. Det är ett fantastiskt resultat , säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

Wallenstam planerar att återbruka saluhallen på annan plats, men exakt till vad och var är ännu inte helt klart. Alla delarna har forslats iväg för att mellanlagras innan den kan monteras upp på nytt.

– Nu är saluhallen nedmonterad och på väg till återanvändning på annan permanent plats. Det känns väldigt bra att det återvunna materialet genom denna gåva också kommer till glädje för samhällets mest utsatta, säger Mathias Aronsson, vice vd och regionchef för Wallenstam.

– Vi är så glada och tacksamma att Wallenstam, som också är medfinansiär till renoveringen av St Paul, väljer att bidra med ytterligare en gåva till verksamheten. Vi vill tacka Wallenstam för allt deras engagemang i byggandet av en ny mötesplats i Stockholm, säger Kicki Aldrin, Teamchef Företag, stora gåvor och stiftelser, Stockholms Stadsmission.

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109