23948sdkhjf

Luleåentreprenör satsar på vägunderhåll

Drift och Underhåll blir ett nytt affärsområde för Arctic Infra. Företaget har redan i dag ett avtal med Trafikverket för årligt basunderhåll i Gällivare och Pajala, och ser stora möjligheter att ta för sig ytterligare på marknaden för vägarbeten och servicekontrakt.

Hittills har Luleåbaserade Arctic Infra främst satsat på uppdrag som kunnat placeras i affärsområdena Mark och Infrastruktur samt Anläggning. Företaget har dock börjat ta för sig inom andra verksamhetsområden och gör nu en riktad satsning på vägarbeten och servicekontrakt.

Bra vägar är ett absolut måste när den norrländska industrin fortsätter att växa. Vårt jobb är att säkra vägarnas kvalitet genom till exempel reparationer och förstärkningar när det krävs. Vi har redan nu löpande arbeten i Pajala åt Trafikverket med en egen jourverksamhet. Vi ser fram mot fler uppdrag av den kalibern, säger företagets vd Mikael Johansson.

Tjänsteerbjudandet innefattar bland annat vinterunderhåll som ishyvling, snöröjning och halkbekämpning. Sommartid handlar det mer om att säkerställa såväl grus- och skogsvägar som asfalterade vägar.

Inte minst från nyanläggning av vägar finns erfarenhet i företaget sedan tidigare. Mikael Johansson ser det som ett naturligt steg att bredda verksamheten och tydliggöra företagets erbjudanden.

I denna bransch sträcker sig ofta projekt över flera verksamhetsområden, därför är det viktigt att vi fortsätter att arbeta som ett enat lag, att vi lär oss av varandra och drar nytta av alla kunskaper som vi besitter, säger Mikael Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.313