23948sdkhjf

Storskogens shoppingrunda fortsätter

Årets femte månad är ännu inte avslutad, men Storskogen har redan hunnit med 26 företagsförvärv i år. Det senaste är LM Transport, ett köp som genomfördes bara några dagar efter förvärvet av Heab Entreprenad.

Företagsgruppen Storskogen fortsätter sin tillväxt inom entreprenad och infrastruktur genom att gå in som majoritetsägare i LM Transport – genom dotterbolaget Sisab – och Heab Entreprenad.

Heab Entreprenad är verksamt inom spårentreprenad och arbetar med ombyggnader av bland annat stations- och perrongområden, underhåll av räls samt transporter.

Företaget grundades 1971 av Ingemar och Anita Harrysson och drivs i dag av sönerna Carl-Åke och Jan-Erik Harrysson som båda kommer att stanna kvar i sina operationella roller efter förvärvet. Företaget har sin hemvist i tågmetropolen Hallsberg, men utför arbeten i hela Sverige. Bolaget omsätter kring 140 miljoner kronor med 45 anställda.

– Heab Entreprenad har under lång tid drivit sin verksamhet på ett framgångsrikt sätt, byggt på deras starka relationer till sina kunder och leverantörer. Jag är övertygad om att Heab Entreprenad fortsatt kommer att vara en viktig aktör i sin marknad, säger Niclas Rundlöf Bolin som är segmentschef för Entreprenad och Infrastruktur inom Storskogen.

LM Transport grundades 1980 och erbjuder tjänster inom mark- och anläggningsarbeten, VA- och grundarbeten samt tillhörande anläggningstransporter och lokal distribution inom bygghandeln. Bolaget har huvudkontoret i Kristianstad, men åtar sig uppdrag över hela landet. Omsättningen anges till cirka 70 miljoner kronor med 25 anställda.

– Det här är väldigt inspirerande och samtidigt ett naturligt steg mot fortsatt framgång för bolaget. Våra kunder finns på ett flertal orter och det känns kul att nu ha möjlighet till nya geografiska affärsområden samtidigt som vår lokala närvaro kommer att öka markant. Att vi får behålla vår egen identitet och företagskultur i kombination med fördelarna av att ingå i ett större sammanhang kommer att bli positivt både för medarbetare och kunder, säger företagets vd Michael Larsson, som kommer att fortsätta leda företaget även efter förvärvet.

Storskogen är en privatägd bolagsgrupp som grundades 2012 och arbetar efter strategin att förvärva och driva företag som bedöms vara välskötta och lönsamma med ledande ställning på sin marknad. Företaget växer snabbt och omfattar i dag cirka 70 affärsenheter med totalt över 4 000 anställda – varav mer än två tredjedelar utanför storstadsregionerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078