23948sdkhjf

Cramo lanserar eldriven maskinflotta

Cramo lanserar nu en flotta helt bestående av elektrisk, batteridriven och hybriddriven utrustning under det samlade varumärket Eco Choice.

Eco Choice har efterfrågats i stort sett av samtliga våra leverantörer och är något som vi vill lyfta fram att vi har och investerat i till våra kunder – allt för att hjälpa dem med att ersätta icke förnybara bränslen med mer hållbara alternativ, säger Anders Jatéus, produktspecialist inom Lift & Anläggning på Cramo.

Insikten om att bygg- och fastighetsbranschen behöver minska sin klimatpåverkan blir allt mer utbredd. Alternativen till maskiner som drivs med icke förnybara bränslen blir allt fler och allt mer efterfrågade. Därmed växer också rentalföretagens utbud av fossilfria lösningar.

Våren 2020 bestämde sig exempelvis Cramo för att byta ut diesel till HVO100 i de maskiner där det är möjligt. Nu tas ytterligare ett steg i och med lanseringen av Eco Choice, en helt eldriven maskinflotta.

Koldioxidavtrycket för utrustning är nära noll när du använder el från förnybara källor som vind, vatten och solenergi. När du väljer Eco Choice får du också en bättre arbetsmiljö på köpet då maskinerna har lägre vibrationer, lägre buller och kräver mindre service, säger Martin Freland, QSE-ansvarig på företaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

3.235