23948sdkhjf

Biljettsystem på Kollektivtrafikdagen

Är Sverige ett föregångsland när det gäller kollektivtrafikbiljetter – och hur gick det med det nationella biljettsystemet egentligen? Samtrafikens Gerhard Wennerström reder ut begreppen på Kollektivtrafikdagen 19 maj.

Kollektivtrafikdagen 2021 genomförs från en studio i Solna 19 maj mellan klockan 9 och 15. Efter infrastrukturminister Tomas Eneroths inledning i branschdagens första block kommer Gerhard Wennerström, vd för Samtrafiken, att lyfta frågan om hur Sverige ligger till när det gäller kollektivtrafikbiljetter. 

Är Sverige ett föregångsland på området? Gerhard Wennerström vet svaret på frågan och var dessutom den som utredde hur ett nationellt biljettsystem skulle kunna bli till, ett av villkoren för den så kallade Januari-överenskommelsen mellan regeringen, Liberalerna och Centrerpariet.

Moderatorn för dagen, Alexandra Pascalidou, kommer att se till att allt klaffar på utsatt tid.

Nu är det snart sista chansen att anmäla deltagande i Kollektivtrafikdagen 2021 – klicka HÄR för mer information om programmet och möjlighet att anmäla deltagande!

Kollektivtrafikdagen 2021 består av fyra block med pauser emellan för att kunna mingla digitalt och titta till de branschmötets digitala parners: Klicka på respektive partner för att läsa mer om dem, blockpartnern Telia eller övriga partners Trafikportal.se, Daimler Buses och Scania.

Vi ses 19 maj!