23948sdkhjf

Daimler visar upp sig på Kollektivtrafikdagen

19 maj genomförs branschmötet Kollektivtrafikdagen från en studio i Solna – deltagarna får förutom talarna även möta utställare, EvoBus Sverige är en av dem.

Daimler Buses/EvoBus Sverige är en av Kollektivtrafikdagens partners som tar emot besökare i pauserna mellan branschmötets fyra block. Då finns tillfälle för deltagarna att möta Daimler Buses/EvoBus som har många nyheter på gång av intresse för kollektivtrafiken.

För mer information om Kollektivtrafikdagen och möjlighet att anmäla deltagande, KLICKA HÄR!

Peter Morath, Sales Manager Fleet, Daimler Buses/EvoBus Sverige och han kommer att vara med i den digitala monter på Kollektivtrafikdagen 19 maj. Hans företag säljer Setra och Mercedes-Benz bussar i Sverige, när det gäller kollektivtrafik är det bland annat  Mercedes-Benz Intoruro och Citaro som är mest i ropet men det finns andra bra produkter också.

Dagen inleds klockan 9:00 under ledning av moderatorn Alexandra Pascalidou och inledningstalare är infrastrukturminister Tomas Enerth. Tillfällena att få en första ditigal träff med EvoBus och de andra utställarna infaller dock redan klockan 8:30 då chattmöjligheten öppnas. Därefter blir det ytterligare tre tillfällen då är det möjligt att nätverka med alla utställare. Förutom EvoBus har RT-Forum rapporterat om blockpartnern Telia, partnern Trafikportalen.se  och Scania. Ta redan på mer om dem genom att klicka!

Kollektivtrafikdagen är digital i år och ni är partner – var det självklart?

– Nej, det kan jag inte säga. Vi vill i första hand träffa våra kunder och andra intressenter ”face to face”, säger Peter Morath. Han fortsätter:

– Nu är läget som det är och vi, precis som alla andra, får göra det bästa av det på ett säkert sätt. Kollektivtrafik och kollektivtrafikens dag är inte mindre viktigt i en pandemi – tvärt om.  

Ni har väl redan genomfört digitala möten så ni kanske kan det här redan?

– Även om vi har genomfört en del digitala möten och seminarium så är vi nog inte mer experter än någon annan. I Frankrike deltog vi dock nyligen i ett liknande digitalt seminarium med virtuella montrar för utställare och vi har hört mycket positivt från våra kollegor som deltog där.

Vad hoppas ni få ut av Kollektivtrafikdagen?

– Många i branschen har drabbats hårt av den här pandemin. Både personligt och ekonomiskt.  Jag hoppas trots detta att samtalen blir framåtriktade för att förstå hur vi på bästa sätt ska locka resenärer  tillbaka till kollektivtrafiken när det anses säkert att resa igen.

Har du någon spännande nyhet som ni ska visa under er utställning?

– Mercedes-Benz har, som många andra, elbussar i vårt program och vi vet att många är intresserade av att veta mer om dessa och inte minst vad som lanseras de kommande åren då utvecklingen går otroligt snabbt. Vi har tidigare kommunicerat en hel del kring vårt elbussprogram så vi tänkte passa på att presentera vår nya Intouro på kollektivtrafikdagen. Intouron är en normalgolvsbuss i olika längder med 2 till 3 axlar. Modellen har länge varit populär i Sverige för bland annat skoltrafik. Den lanseras nu i en helt ny tappning med bland annat världsledande aktiv säkerhetsteknik vilket vi tycker borde vara en självklarhet för bussar som rör sig i och kring skolområden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.282