23948sdkhjf

Bollnäs får sin bandyhall

I tid för säsongen 2022/23 ska bandymetropolen Bollnäs få sin hett efterlängtade bandyhall. Projektet blir samtidigt ett väsentligt inslag i utvecklingen av stadens gamla SJ-område som också ska knytas ihop med stadens centrala delar.

Området där Bollnäs bandyhall ska byggas har varit en plats för tågtrafik och industri. För närvarande pågår sanering av den förorenade marken, kompletterande undersökningar och rivning av befintliga byggnader.

Tekniska utmaningar finns det gott om. Markens beskaffenhet med föroreningar och höga grundvattennivåer i kombinationen med närheten till järnvägen och angöring mot befintliga byggnader utgör några exempel. Vi befinner oss dessutom i en kulturhistoriskt viktig omgivning som vi behöver förhålla oss till, säger Per Hagengran.

Han är uppdragsansvarig på Tyréns som på uppdrag av entreprenören Hent är ansvarig konstruktör och arkitekt för bygget och bidrar med kompetenser som akustik, fukt, energi och geoteknik.

Prislappen beräknas till drygt 100 miljoner kronor, vilket ska ge en hall anpassad för elitseriespel och med kapacitet att ta emot cirka 3 500 åskådare.

Bollnäs är min hemstad och det finns mycket nostalgi i att bevara karaktären som finns i de tjusiga gamla tegelbyggnaderna i området. Hallen kommer att byggas i tegel och samspela fint med omgivande byggnader och miljö, säger Anders Ekström, ansvarig arkitekt på Tyréns.

Byggstart är planerad till sommaren med beräknat färdigställande till säsongen 2022/2023. Hallen ska disponeras av Bollnäs GIF, men också vara öppen för allmänhet och skolor.

– Hallen har varit efterlängtad av många sedan drygt 15 år tillbaka i kommunen, säger Per Hagengran.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11