23948sdkhjf

Möt Scania på Kollektivtrafikdagen

19 maj genomförs det stora branschmötet Kollektivtrafikdagen från en studio i Solna – deltagarna får förutom talarna även möta utställare, en av dem är Scania.

Scania är en av Kollektivtrafikdagens partners som tar emot besökare i pauserna mellan branschmötets fyra block. Då finns tillfälle för deltagarna att möta Scania som har många nyheter på gång av intresse för kollektivtrafiken.

För mer information om Kollektivtrafikdagen och möjlighet att anmäla deltagande, KLICKA HÄR!

Henrik Eng är Scanias ”Mr Buss” och han kommer att vara med i Scanias digitala monter på Kollektivtrafikdagen 19 maj. Dagen inleds klockan 9:00 under ledning av moderatorn Alexandra Pascalidou och inledningstalare är infrastrukturminister Tomas Enerth. Tillfällena att träffa Scania infaller redan klockan 8:30 då chattmöjligheten öppnas. Därefter blir det ytterligare tre tillfällen då är det möjligt att nätverka med alla utställare. Förutom Scania har RT-Forum rapporterat om blockpartnern Telia och partnern Trafikportalen.se - ta redan på mer om dem genom att klicka! Snart är det dags för Mercedes-Benz.

Scania har tillverkat många av de bussar som rullar i den svenska kollektivtrafiken under decennier och så lär det bli även i fortsättningen. 

Hur kommer det sig att ni är med som partner till Kollektivtrafikdagen?

– Scania har varit med i flera år och det är förstås angeläget att delta i samtalen kring transportlösningar, både här och nu samt i framtiden, säger Henrik Eng, försäljningsdirektör, Buss, Scania Sverige. Han fortsätter:

– Att ”träffas” känns extra viktigt nu, när pandemin påverkar folks resvanor. Då är det viktigt att ha dialog om detta samt vad ”det nya normala” kan komma att bli - nu när vi förhoppningsvis snart är på väg ur den direkta krisen. Vi på Scania är också mitt inne i en introduktion av en ny bussgeneration som ska möta upp mot dessa behov, så det ska bli intressant att träffas digitalt.

Vad tror du om att genomföra "digitala utställningar" som det blir 19 maj?

– Det känns nytt och spännande. Vid dessa tillställningar är vi annars är vana att träffas fysiskt, men i nuläget känns det helt rätt med den digitala Kollektivtrafikdagen. Hoppas på bra diskussioner och konkreta frågeställningar som tar branschen framåt i en utmanande tid.

Kan du berätta någon spännande bussnyhet redan nu?

– Som sagt, vi introducerar en helt ny bussgeneration, vilket innebär nya drivlinor, nya chassi och nya kompletta bussar. I kombination med mer uppkopplade tjänster hoppas vi ge bussbolag ytterligare möjligheter, men vi hoppas också att ge resenärer och trafikhuvudmän mervärden. Det är ett helhetstänk som gynnar alla inblandade. Vi inser att vi gör det tillsammans, som ett partnerskap.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095