23948sdkhjf

Nytt branschmöte i juni

Transportföretagen arrangerar Transportveckan 9-11 juni - lite som förr under Almedalsveckan men deltagarna behöver inte resa till Gotland.

Inget annat än en hållbar transportsektor i världsklass ska vara målet. Under tre halvdags-seminarier kommer Transportföretagen att arrangera Transportveckan, för att ge en ökad inblick och förståelse för var i omställningen den svenska transportsektorn befinner sig.

9-11 juni, kommer Transportföretagen att arrangera Transportveckan om hållbara transporter, om en hållbar kompetensförsörjning och med aktuella arbetsgivarfrågor.  Ämnen som drivmedel, elektrifiering, digitala anlöp, e-handel, ett hållbart flyg och en hållbar kompetensförsörjning och aktuella arbetsgivarfrågor kommer att belysas med bransch, politiker och experter.

– Syftet med Transportveckan är att berätta brett om var i omställningen Transportsektorn befinner sig. Vi vill som transportnäringens samlade röst ge en ökad insikt och förståelse för det arbete inom digitalisering och hållbarhet som sker hos våra medlemsföretag, säger Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen. Han fortsätter:

– Temaveckan kommer också att belysa de politiska frågor vi vill lyfta för att företagen ska kunna ställa om i den takt som krävs för att nå hållbarhetsmålen. Sverige har alla förutsättningar att ta ledningen men då behöver politiken förstå transportsektorns villkor och vardag.

De tre seminariedagarna kommer att arrangeras digitalt tillsammans med studiovärd och huvudmoderator, Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen flyg.

– En grön take-off för transporterna är målsättningen men samtidigt kämpar många av våra medlemsföretag i en extrem motvind, både i sviterna av corona men även till följd av en politik som inte satsar på den fulla möjlighet att kunna utveckla hållbara transporter här i Sverige. Flyget har ju under flera års tid fått klä skott för hela miljöfrågan, därför är det viktigt att berätta om hur trafikslagen kompletterar varandra, och att även flyget behövs i ett land med Sveriges geografi och också kommer att bli hållbart, säger Fredrik Kämpfe.

Inbjudan och program till Transportveckans seminarier kommer ut inom kort.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078